Home Kosova Thaçi: Kosova po e menaxhon situatën me COVID-19

Thaçi: Kosova po e menaxhon situatën me COVID-19

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, tha se institucionet në vend janë duke e menaxhuar gjendjen që ka krijuar koronavirusi, ndërsa u bëri thirrje qytetarëve që t’i zbatojnë masat e rekomanduara.

Në një postim në Facebook, Thaçi tha se Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike është duke e kufizuar përhapjen e virusit COVID-19 dhe se Policia e Kosovës është duke e ruajtur rendin dhe qetësinë publike.

Për Forcën e Sigurisë së Kosovës, Thaçi tha se ajo është në gjendje gatishmërie me të gjitha kapacitetet e veta mjekësore dhe logjistike për të ndihmuar në tejkalimin e rrethanave të krijuara.

“Rolin kryesor tani e kanë qytetarët. Të kujdesemi për higjienën tonë. Ta ruajmë distancën fizike mes nesh. Të dalim nga shtëpitë vetëm kur kjo është e domosdoshme. Këto ditë janë kritike për ta kufizuar përhapjen e COVID-19 dhe për t’i lejuar kapacitetet ekzistuese që të përballen me rastet që paraqiten”, tha Thaçi.

Në Kosovë aktualisht janë 21 persona të infektuar me koronavirus.