Home LifeStyle Tanimë mund ta kontrolloni vetë proçesin e plakjes. Shkencëtari na tregon sekretin...

Tanimë mund ta kontrolloni vetë proçesin e plakjes. Shkencëtari na tregon sekretin e rinisë së përjetshme, njerëzit do jetojnë deri në njëmijë vite

Një shkencëtar beson se avancimi i teknologjisë së shpejti do t’i lejojë njerëzit të kontrollojnë procesin e plakjes, duke na lejuar që të jetojmë deri në 1 mijë vite. Dr Aubrey De Grey thotë se shanset për të jetuar deri në 1,000 vjeç janë mbi 50%.

Sipas tij nga variantet e cyborgs, vendosja e implanteve nën lëkurë, tek zbërthimi i vetëdijes njerëzore në kod kjo është gara mes teknologjive për të arritur pavdekshmërinë.

Transhumanistët, të njohur ndryshe si “h+”, synojnë të evoluojnë me shpejtësi njerëzimin përmes teknologjive të sofistikuara për të rritur intelektin dhe fiziologjinë njerëzore.

Transhumanistët besojnë se njerëzit do ta transformojmë veten në qenie të ndryshme me aftësi shumë më të zgjeruara nga gjendja jonë aktuale për të merituar etiketimin e “post-njerëzve”.

E në përbërjen e saj kjo lëvizje ka personalitet të njohur përreth botës, përfshirë bashkëthemeluesin e PayPal Peter Thiel, themeluesin e Elon Musk dhe shefin e Google Ray Kurzweil.

Lajmi i keq për këtë teori është se avancimi i kësaj teknologjie kërkon shumë kohë dhe shumë para, të cilat jo gjithmonë janë