Home Politike Peleshi: Kemi një vatër jashtëzakonisht të rrezikshme në Gjirokastër, problem serioz dhe...

Peleshi: Kemi një vatër jashtëzakonisht të rrezikshme në Gjirokastër, problem serioz dhe në Kukës

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, në një komunikim  nga baza e Pashalimanit ka reaguar në lidhje me situatën e zjarreve në vend. Peleshi u shpreh se ndodhet një vatër e rrezikshme në Mashkullorë të Gjirokastër, ndërsa bën thirrje për evakuim.

“Në Mashkullorë të Gjirokastrës kemi çuar një kontingjent me 50 efektivë, sepse kemi një vatër jashtëzakonisht të rrezikshme. Era po i çon flakët drejt fshatit. Bëj thirrje për evakuim. Policia e Shtetit të mos mendohet dy herë për t’i evakuuar banorët”, tha Peleshi.

Më tej, Peleshi shtoi se: “Vatra më serioze është ajo e Kukësit, ku kemi punuar dhe po punojmë kombinuar nga toka dhe nga ajri. Nuk rrezikon banesa. Është në kontroll, por nga ç’ka në zonën e veriut është më seriozja. Në luginën e Valbonës kemi një vatër zjarri që është nën kontroll. Edhe në vatrat e tjera i kemi nën kontroll dhe nuk rrezikojnë banesa.”

SOURCEBulevard News
Previous articleThirrja e Piperos: Kujdes, ngatërrohen virozat me variantin Delta
Next articleZjarre edhe në SHBA, digjet qyteti historik! 96 vatra aktive zjarri, flakët kthejnë në hi çdo gjë që gjejnë