Home Bota Parashikimi i Bill Gates: Inteligjenca Artificiale do të zëvendësojë mësuesit

Parashikimi i Bill Gates: Inteligjenca Artificiale do të zëvendësojë mësuesit

Themeluesi i Microsoft, Bill Gates gjatë një koference njoftoi se inteligjenca artificiale do të jetë e barabartë me mësuesit më të mirë për sa i përket aftësive të saj arsimore. Programi Chatbot sipas Gates ka “aftësi të jashtëzakonshme në lexim dhe në shkrim”, shkruajnë mediat e huaja.

Sipas Gates në të paktën 2 vjet, mjetet e inteligjencës artificiale do të jenë tashmë gati për të marrë përsipër detyrën shumë komplekse të shkrim-leximit për fëmijët.

“Ne do të habitemi nga aftësia e IA për të na ndihmuar të lexojmë, duke ofruar ndihmë kërkimore, lexim dhe për të na dhënë komente rreth shkrimit tonë. Në 18 muajt e ardhshëm inteligjenca artificiale do të konsiderohet si ndihmëse zyrtare e mësuesve, duke dhënë komentet e duhura në shkrim,”- tha Gates.

Përveç ndihmës për fëmijët me lexim dhe shkrim, Gates tha se do të ndihmojë edhe studentët, të cilët mund të përmirësojnë dhe përmirësojnë aftësitë e tyre të të shkruarit dhe leximit falë kësaj teknologjie. Shumë prej tyre tashmë po përdorin chatbots kur hartojnë ese, email, aplikime për punë dhe artikuj gazetash.

Previous articleOsmani viziton sot Maqedoninë e Veriut
Next articleMë thuaj shenjën e horoskopit të tij, të të tregojmë si ta bësh për vete