Home Aktualitet Ndryshime në provimet e shkollave! Test automatik për ata që zgjedhin Mjekësinë,...

Ndryshime në provimet e shkollave! Test automatik për ata që zgjedhin Mjekësinë, preket edhe Matura Shtetërore

Vitin e ardhshëm akademik, maturantët të cilët do të konkurrojnë për degën Mjekësi e Përgjithshme, përveç tre testimeve të maturës, do i nënshtrohen edhe një provimi të automatizuar.

Në provimin e automatizuar, rreziku për gabime do të jetë zero dhe vlerësimi do të jetë direkt pas përfundimit të provimit. Vlerësimi do të ketë 30% t peshës së notës.

Marrëveshja është nënshkruar me Universitetin e Mjekësisë dhe Ministrisë së Arsimit.

Gjatë përzgjedhjes së studenteve për të vijuar studimet për mjekësi, universiteti do duhet të marrë parasysh rezultatet e provimit automatik.

Ndryshime janë parashikuar edhe në Maturën Shtetërore. Fleta e cila përdoret nga nxënësit për të zgjidhur ushtrimet nuk do të lejohet, pasi u merr kohë maturantëve dhe rrit përqindjen e gabimeve.

Provimet do të zhvillohen në qendra të mëdha, për të ulu mundësinë e abuzimeve. Sallat e mëdha do të jenë të vëzhguara me kamera, kështu çdo pretendim me pas nga nxënës e prindër mund të verifikohet./TCH

Previous articleKush janë pretendentët e ‘Kënga Magjike’ dhe ‘përplasja’ mes artistëve për blerje klikimesh dhe favorizime
Next articleCitoi një libër që nuk ekziston, por askush nuk reagon/ Gazetarja Ambrozia Meta: Pse nuk kërkohet dorëheqja e tij?