Home Aktualitet Na bën të ndihemi të gjithë krenar! Vajza nga Elbasani merr çmimin...

Na bën të ndihemi të gjithë krenar! Vajza nga Elbasani merr çmimin si shkencëtarja më e mirë e vitit në këtë shtet të botës

Shqiponja Ahmetaj, vajza nga Elbasani është zgjedhur shkencëtarja më e re e suksesshme në Austri. Shqiptarja ka fituar çmimin “Hedy Lamarr Prize” në Austri duke u cilësuar si shkencëtarja e vitit.

Ajo është bijë e dy intelektualëve elbasanas, Mejreme dhe Shemun Ahmetaj. Shqiponja u largua nga vendi i saj i lindjes, Elbasani, kur ishte 18 vjeç dhe vazhdoi studimet në Shën Petersburg.

Sapo përfundoi studimet Bachelor në Rusi, ajo fitoi një bursë nga Komisioni Evropian për programin “European Master’s Program in Computational Logic“ (EMCL).

Në vitin 2011, Shqiponja nisi studimet Master në Universitetin Teknik ne Dresden të Gjermanisë.

Semestrin e dytë e përfundoi në Free University of Bolzano të Italisë. Ndërsa, vitin e dytë të studimeve, Shqiponja zgjodhi të shkojë në Vjenë, ku vazhdon të vijojë studimet e pos-doktoratës.

Në tetor të këtij viti, qyteti i Vjenës e dekoroj Shqiponjën me çmimin “Hedy Lamarr”, çmim ky që i ndahet çdo vit një shkencëtareje për arritjet që ka bërë në fushën e teknologjisë së informacionit.

Na bën të ndihemi të gjithë krenar! Vajza nga Elbasani merr

Previous articleRama mbledh ministrat në “Vilën 31”, çfarë pritet të diskutohet
Next articleKeni probleme me flokët? Disa metoda shtëpiake për t’i rritur shumë shpejt