Home Bota Kompanitë nuk kanë mjaftueshëm personel ndërsa punëtorët nuk gjejnë dot punë/ Çfarë...

Kompanitë nuk kanë mjaftueshëm personel ndërsa punëtorët nuk gjejnë dot punë/ Çfarë po ndodh realisht?!

 

Më shumë se nëntë milion amerikanë thanë në maj se ata dëshironin punë dhe nuk po gjenin dot. Kompanitë thanë se kishin më shumë se nëntë milion punë të hapura që nuk ishin plotësuar, një rekord i lartë.

Ndërsa ekonomia rihapet, procesi i përputhjes së punëtorëve të pushuar nga puna po provon të jetë i ngadaltë dhe i komplikuar, një kontrast me pushimet e shpejta dhe vendimtare që ndoqën fazën fillestare të pandemisë në fillim të vitit 2020.

Shkëputja ndihmon për të shpjeguar pse kaq shumë kompani ankohen për problemet në plotësimin e pozicioneve të hapura kaq herët në një rimëkëmbje. Ndihmon gjithashtu për të shpjeguar pse pagat po rriten me shpejtësi edhe kur shkalla e papunësisë, me 5.9% në qershor, është shumë më e lartë se shkalla para-pandemisë prej 3.5%. Shkalla relativisht e lartë e papunësisë sugjeron një tepricë të furnizimit të punës që në teori duhet të mbajë pagat të ulëta.

Kjo ka implikime për politikëbërësit: Rëra në rrotat e tregut të punës mund të shkaktojë presione inflacioni që nxisin politikëbërësit e Rezervës Federale të tërhiqen nga politikat me normë të ulët interesi që synojnë të mbështesin rritjen. Në planin afatgjatë, nga ana tjetër, procesi i ngadaltë i përputhjes mund të ketë përfitime, duke i lënë punëtorët në vendet e punës që ata preferojnë dhe ekonominë më efikase.

Disa faktorë qëndrojnë prapa zhvillimit: Shumë punëtorë u zhvendosën gjatë pandemisë dhe nuk janë aty ku janë në dispozicion vendet e punës; shumë kanë ndryshuar preferencat e tyre, për shembull duke ndjekur punë në distancë, pasi kanë zbuluar përfitimet e jetës pa udhëtime; vetë ekonomia u zhvendos, duke e drejtuar në profesione industrie të tilla si magazinimi që nuk janë në vendet ku jetojnë punëtorët ose që u përshtaten aftësive që ata kanë; ndërkohë, përfitimet e zgjatura të papunësisë dhe kontrollet e lehtësimit u japin punëtorëve kohë për të qenë të zgjedhur në kërkimin e tyre për punën tjetër.

SOURCEBulevard News
Previous articleManastirliu: Nga janari janë kryer mbi 93 mijë seanca dialize falas
Next article‘Zgjedhjet e 25 prillit ranë’, LSI reagon për raportin e OSBE/ODIHR-it: Vërtetoi manipulimin e zgjedhjeve