Home Bota Kina i përgjigjet SHBA-së: Ndalimi i TikTok është persekutim politik

Kina i përgjigjet SHBA-së: Ndalimi i TikTok është persekutim politik

Kina tha se do të “kundërshtonte fuqishëm” çdo shitje të detyruar të TikTok, në përgjigjen e saj të parë të drejtpërdrejtë ndaj kërkesave të administratës Biden që pronarët kinezë të aplikacionit të shesin pjesën e tyre të kompanisë ose të përballen me një ndalim në tregun e saj më të rëndësishëm. Komentet erdhën ndërsa CEO i TikTok, Shou Chew dëshmoi para ligjvënësve amerikanë mes shqyrtimit në rritje mbi lidhjet e aplikacionit me Pekinin. Ministria e Tregtisë e Kinës tha të enjten se një shitje e detyruar e TikTok do të dëmtonte seriozisht besimin e investitorëve globalë në Shtetet e Bashkuara.

“Nëse lajmet për një shitje të detyruar janë të vërteta, Kina do ta kundërshtojë atë me vendosmëri,” tha Shu Jueting, një zëdhënëse e ministrisë, në një konferencë shtypi të enjten në Pekin, duke shtuar se çdo marrëveshje e mundshme do të kishte nevojë për miratim nga qeveria kineze.

“Shitja ose shitja e TikTok përfshin eksportin e teknologjisë dhe procedurat e licencimit administrativ duhet të kryhen në përputhje me ligjet dhe rregulloret kineze. Qeveria kineze do të marrë një vendim në përputhje me ligjin,” tha ajo.

Më parë, Pekini nuk peshonte drejtpërdrejt mbi një shitje të mundshme të detyruar. Megjithatë, duke filluar nga viti 2020, ajo kishte sinjalizuar se donte të mbronte teknologjinë kineze duke shtuar algoritme rekomandimi, të cilat mund të përfshijnë TikTok, në një listë teknologjish të kufizuara për eksport. Të enjten, Chew, në seancën e tij të parë në Kongres, u përpoq të jepte përgjigje të nuancuara dhe u përpoq të qetësonte shqetësimet e ligjvënësve për kompaninë dhe mëmën e saj, Bytedance me bazë në Pekin. Por ai u ndërpre shpesh dhe u quajt evaziv nga ligjvënësit. Pas më shumë se pesë orësh dëshmi, ligjvënësit shprehën skepticizëm të thellë në lidhje me përpjekjet e kompanisë së tij për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve amerikanë dhe për të lehtësuar shqetësimet për lidhjet e saj me Kinën.

Previous articleTrejsi Sejdini ‘tërbon’ rrjetin, ekspozon format në plazh
Next articleAudiopërgjimet për gjobëvënie, Berisha: Tiku i Rilindjes furnizohet nga familja Rama, ndaj ka imunitet