Home LifeStyle Ja se si seksi i mëngjesit mund të përmirësojë mirëqenien tuaj të...

Ja se si seksi i mëngjesit mund të përmirësojë mirëqenien tuaj të përgjithshme

Seksi i mëngjesit është një temë që diskutohet dhe debatohet prej vitesh. Ndërsa disa njerëz preferojnë të angazhohen në aktivitet seksual gjatë natës, ka të tjerë që pretendojnë përfitimet e seksit në mëngjes

Është një përforcues i humorit,

Lirimi i hormoneve të lumturisë si oksitocina dhe dopamina gjatë aktivitetit seksual mund të çojë në një përmirësim të menjëhershëm të humorit, duke i lënë individët të ndihen mendërisht të lehtë dhe të qetë. Ky efekt mund të shtrihet përtej momentit të menjëhershëm dhe t’i ndihmojë njerëzit të ndihen më të relaksuar, të fokusuar dhe të gëzuar gjatë gjithë ditës, duke e bërë seksin në mëngjes një opsion potencialisht të dobishëm për disa.

E shkëlqyeshme për imunitetin tuaj

Angazhimi në aktivitet seksual në mëngjes mund të rrisë prodhimin e imunoglobulinës A (IgA) në trup, e cila është një antitrup që luan një rol jetik në funksionin imunitar të mukozave. Prandaj, të bësh më shumë seks në mëngjes mund të rezultojë në përmirësim të imunitetit për shkak të rritjes së prodhimit të IgA.

Ndihmon në rritjen e kujtesës

Aktivitetet seksuale shkaktojnë një nxitim të hormoneve në trup që mund të aktivizojnë trurin. Të bësh seks në mëngjes mund të jetë veçanërisht i dobishëm, pasi mund t’i sigurojë trurit fuqinë e nevojshme hormonale gjatë gjithë ditës.

Mund të veprojë si stërvitja juaj në mëngjes

Angazhimi në seks në mëngjes mund të shërbejë si një stërvitje me intensitet të moderuar që djeg kalori dhe çliron hormone pozitive energjike, duke e bërë atë një mënyrë të shkëlqyer për të nisur ditën. Përveç kësaj, seksi në mëngjes mund të kontribuojë gjithashtu në shtrirjen dhe relaksimin e muskujve.

Ju ndihmon të përmirësoni epshin tuaj

Ajo arriti në përfundimin se pas një pushimi të duhur, trupi është i përgatitur për të filluar një ditë të re dhe përfshirja në seksin e mëngjesit mund të rezultojë në prodhimin e një sasie të konsiderueshme të hormoneve seksuale, duke çuar në kënaqësi të shtuar. Lëshimi i hormoneve të tilla si oksitocina dhe dopamina gjatë aktivitetit seksual të këndshëm mund

Previous articlePër 100 mijë dollarëshin që jep policia për atentatorët ndaj “Top Channel”
Next articleBerisha falënderoi kandidatin e PD në Krujë për tërheqjen, Bejko: Tregues se fshihet pas këtij vendimi