Home LifeStyle ​Gjumi i pasdites ndihmon në mirëqenien e trurit, ja çfarë duhet të...

​Gjumi i pasdites ndihmon në mirëqenien e trurit, ja çfarë duhet të dini

Të marrësh një sy gjumë pasdite apo jo, kjo është një nga dilemat më të mëdha të shumë prej nesh.

Shpesh pas gjumit të drekës mund të ndiheni të lodhur, të këputur dhe me siguri mendoni se dremitja ishte një ide e keqe.

Sipas një studim të ri i publikuar së fundëmi tregoi se gjumi i pasdites mund t’ju mprehtjësojë mendjen dhe t’ju ndihmojë.

Studimi, monitoroi shëndetin fizik dhe mendor të më shumë se 2000 personave ku 1500 mes tyre flinin gjumë rregullisht gjatë drekës. Vëzhgimi tregoi se personat të cilët dremisnin në drekë ose pasdite për të paktën 1 orë, kishin aftësi më të mira konjitive.

Sipas një studim të ri i publikuar së fundëmi tregoi se gjumi i pasdites mund t’ju mprehtjësojë mendjen dhe t’ju ndihmojë.

Studimi, monitoroi shëndetin fizik dhe mendor të më shumë se 2000 personave ku 1500 mes tyre flinin gjumë rregullisht gjatë drekës. Vëzhgimi tregoi se personat të cilët dremisnin në drekë ose pasdite për të paktën 1 orë, kishin aftësi më të mira konjitive.

Sipas mjekëve, dremitja e ndihmon trurin të rigjenerohet apo “shërohet” nga lodhja dhe mendimet e ditës. Teksa flini informacionet e panevojshme fshihen nga disa zona të trurit tuaj duke e përgatitur atë për informacion të ri.

Previous articlePse Berisha e vrau gjyqin e 3 Marsit për vulën e PD?
Next article‘McGonigal’ sjell ‘përplasje’ në Kongresin e SHBA-së, media amerikane: Mund të kërkohet shkarkimi i kreut të Departamentit të Drejtësisë