Home Kulture Gjenden varre greke dhe anije antike në qytetin e zhytur të Egjiptit

Gjenden varre greke dhe anije antike në qytetin e zhytur të Egjiptit

Një ekip studiuesish egjiptianë dhe francezë gjetën rrënojat e një anijeje antike ushtarake në Thonis-Heracleion, një qytet i zhytur përgjatë vijës bregdetare të Egjiptit që kontrollonte dikur grykën e një dege perëndimore të Nilit.

Sipas Reuters, anija prej 80 metrash kishte një fund të rrafshët, lopata dhe vela të madhe. Kur tempulli i madh i qytetit Amun u shemb në shekullin e dytë para Krishtit, ajo fundosi anijen, e cila ishte ankoruar afër.

Studiuesit gjithashtu identifikuan një zonë funerale të datuar në shekullin e katërt para Krishtit, ku tregtarët grekë ishin varrosur në vendet e tyre të shenjta pranë tempullit të Amunit.

SOURCEBulevard News
Previous articlePedagogu i Vuçiqit!
Next articleRaiffeisen i merr klientit 300 euro për transfertën 6040 euro