Home Ekonomia Fiat apelon në gjykatën më të lartë të Evropës vendimin për pagesën...

Fiat apelon në gjykatën më të lartë të Evropës vendimin për pagesën e 33 milionë dollarëve taksa në BE

Krijuesi i automjeteve Fiat Chrysler ka parashtruar një apel në gjykatën më të lartë të Evropës kundër një urdhri të BE për të paguar 30 milion euro (33 milion dollarë) në taksat e prapambetura të Luksemburgut, duke kërkuar të rrëzojë një vendim të gjykatës më të ulët duke mbështetur rregullatorët anti-trust të BE.

Fiat paraqiti ankesën e saj të mërkurën, Gjykata e Drejtësisë e Bashkimit Evropian (CJEU) me seli në Luksemburg, dy muaj pasi Gjykata e Përgjithshme hodhi poshtë sfidën e saj kundër vendimit të Komisionit Evropian 2015:

“Ne konfirmojmë se Fiat Chrysler Financial Europe ka parashtruar një ankesë në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë kundër vendimit të Gjykatës së Përgjithshme të 24 shtatorit 2019 në lidhje me vendimin e taksave të FCFE në Luksemburg,” tha kompania në një deklaratë.

Si pjesë e goditjes së saj kundër shmangies së taksave nga shumëkombëshi, ekzekutivi i BE-së ka porositur shumë kompani që të paguajnë taksat e prapambetura, që variojnë nga dhjetëra miliona deri në 13 miliardë euro në rastin e prodhuesit të iPhone, Apple.(scan)

Previous articleMinistri i Jashtëm grek jep lajmin: Pas normalizimit të situatës nga tërmeti, ja çfarë do të ndodhë mes Tiranës dhe Athinës
Next articleZbuloi njerëz nën rrënoja nga tërmeti tronditës / Shihni si stërvitet “Brandi”, qeni hero i Policisë Shqiptare