Home Politike Festa Kombëtare e Francës, Meta uron Macron-in: Mirënjohje për mbështetjen në procesin...

Festa Kombëtare e Francës, Meta uron Macron-in: Mirënjohje për mbështetjen në procesin e integrimit!

Presidenti Ilir Meta ka uruar homologu e tij francez, Emmanuel Macron për Festën Kombëtare të Francës, Ditën e Bastijës. Me një postim në facebook, mes të tjerash, Meta falënderon Francën edhe për ndihmë që ka dhënë për vendin tonë në kuadër të procesit të integrimit të Shqipërisë në BE.

“Më lejoni gjithashtu të shpreh mirënjohjen e thellë për mbështetjen e rëndësishme dhe inkurajimin, që Ju dhe Franca, i keni dhënë dhe po i jepni Shqipërisë në kuadër të procesit të integrimit në Bashkimin Europian, që mbetet qëllimi madhor, strategjik dhe kombëtar i popullit dhe vendit tim!”, thotë Meta.

Po ashtu Presidenti shpreh besimin se bashkëpunimi mes dy vendeve do të do të zgjerohet edhe më tej në fushën ekonomike, tregtare dhe në rritjen e investimeve franceze në vendin tim.

“Jam i bindur se, kjo frymë bashkëpunimi do të forcohet edhe më tej, veçanërisht në përballjen me sfidat globale e rajonale, që të dy vendet do të kenë përpara në kuadër të Këshillit të Sigurimit të Organizatë së Kombeve të Bashkuara, ku Shqipëria do të jetë anëtare jo e përhershme, duke filluar nga 1 janari 2022. Besoj fort se, tradita e shkëlqyer e bashkëpunimit mes dy vendeve do të zgjerohet edhe më tej në fushën ekonomike, tregtare dhe në rritjen e investimeve franceze në vendin tim”, shprehet Meta.

Në Francë, 14 korriku është festë publike, e quajtur Dita e Bastisjës. Kjo datë shënon sulmin mbi burgun e Bastijës në vitin 1789, që ishte edhe fillimi i Revolucionit Francez, që njihet në historinë botërore si revolucioni më i fuqishëm i cili solli ndryshime revolucionare në tërë globin.

SOURCEBulevard News
Previous articleFiskalizimi/ Çfarë do të ndodhë me dokumentacionin ekzistues? Shpjegimi i Tatimeve
Next articleZjarr në vreshtat e Patosit, digjen 5 ha tokë me pemë frutore dhe ulliri