Home Rajoni Dakordësia e Ohrit, opozita serbe: Po krijojmë një ‘Shqipëri të Madhe’

Dakordësia e Ohrit, opozita serbe: Po krijojmë një ‘Shqipëri të Madhe’

Kreu i Partisë Popullore nw Serbi, Vuk Jeremiç, ka deklaruar sot se nwse pranohet propozimi franko-gjerman, Serbia do të marrë si ‘shpërblim’ krijimin e Shqipërisë së Madhe, një shtypje më të fortë të lirisë dhe demokracisë dhe minierat e litium.

“Përveç gjithë kësaj, brenda pak vitesh do të ndiqte plani Scholz dhe Macron për zgjidhjen e ‘çështjes së hapur të Bosnjës dhe Hercegovinës’, gjegjësisht heqjes së autonomisë së Republikës Srpska. Ndërkohë, në pushtet në Serbi do të mbetej Vuçiq, i cili do të kalonte në marshin e pestë dhe do të na shkelte edhe më fort se më parë, me mbështetjen e Perëndimit.

Krijimi i Shqipërisë së Madhe do të thoshte që trashëgimia fetare dhe kulturore serbe nuk do të ishte më serbe pas pesë deri në dhjetë vjet, sepse manastiret tona do të binin nën autoritetin e Kishës Ortodokse Shqiptare. E vetmja mënyrë për të parandaluar nënshkrimin e planit “Scholz-Macron” është një referendum ku qytetarët do të thonë fjalën e tyre për atë marrëveshje” – ka thënë ai.

Previous articleSelena Gomez bëhet gruaja e parë që arrin këtë rekord në Instagram
Next articleKina paralajmëron Amerikën, Mbretërinë e Bashkuar dhe Australinë