Home LifeStyle Çfarë duhet të bëni nëse fëmija juaj ndihet i vetmuar

Çfarë duhet të bëni nëse fëmija juaj ndihet i vetmuar

Në shumë raste, fëmijët ndihen të vetmuar sepse janë vërtet vetëm. Për shkak të përgjegjësive të tyre të punës, prindërit nuk mund të jenë gjithmonë në shtëpi kur fëmijët e tyre kthehen nga shkolla. Ndonjëherë ata nuk kanë kohë t’i ndihmojnë ata në ndonjë punë apo edhe të hanë së bashku. Shumë fëmijë kanë aktivitete jashtëshkollore, gjë që e bën edhe më të vështirë kombinimin e kohës së tyre të lirë me kohën e lirë të prindërve.

Pra, nëse fëmijët ndihen të vetmuar, është e rëndësishme të gjeni kohë për të qenë me ta. Sigurisht që disa detyrime janë jashtëzakonisht të rëndësishme. Por ju duhet të provoni të shkoni në supermarket së bashku, të gatuani ose provoni të bëni diçka argëtuese së bashku.

Jini emocionalisht të disponueshëm.

Sidoqoftë, problemi mund të mos jetë prania juaj fizike. Fëmijët mund të ndihen emocionalisht vetëm. Sot teknologjia ka pushtuar jetën tonë. Ndërsa jemi të lidhur me internetin, ne jemi të shkëputur nga të dashurit tanë. Si rezultat, familjet kalojnë shumë kohë para ekraneve, në vend që të komunikojnë dhe të njihen me njëri -tjetrin.

Sigurohuni që të gjeni kohë për t’u lidhur emocionalisht me fëmijët tuaj. Kjo mund të bëhet gjatë ngrënies, kur jeni në makinë së bashku ose para se të shkoni në shtrat.

Shfrytëzojeni mirë këtë kohë. Pyetini ata për përvojat e tyre ditore, shqetësimet e tyre. Tregoni lajmet tuaja. Dhe veçanërisht mos harroni t’i thoni dhe t’u tregoni se sa i doni dhe sa të rëndësishme janë për ju.

Marrëdhënie të mira shoqërore.

Siç e dimë të gjithë, familja nuk është arsyeja e vetme që fëmijët ndihen të vetmuar. Një arsye tjetër mund të jetë ndërveprimi i tyre me bashkëmoshatarët e tyre. Fëmijët duhet të kenë marrëdhënie kuptimplote shoqërore. Ata kanë nevojë për miq për të luajtur, ndarë, mësuar, zhvilluar aftësitë personale dhe për t’u rritur.

Në fakt, edhe pse ata kalojnë kohë me shumë fëmijë të tjerë, në shkollë, në lagje, në aktivitete jashtëshkollore, ata shpesh nuk kanë miq të vërtetë.

Kalimi i kohës me njerëzit e tjerë nuk garanton një lidhje emocionale. Për më tepër, shumë fëmijë besojnë se ata nuk përshtaten dhe se nuk janë të lidhur emocionalisht me askënd.

Nëse është kështu, është e rëndësishme që prindërit të gjejnë arsyen dhe t’u japin atyre mjetet e nevojshme për të krijuar marrëdhënie të vërteta. Ndonjëherë, është e nevojshme të kërkoni ndihmë profesionale.

Fëmijët që ndihen të vetmuar lëdohen më shumë kur rriten

Fëmijëria është një fazë kritike në të cilën ata zhvillojnë pikëpamje, besime dhe qëndrime. Në varësi të përvojave të tyre, ata do të përcaktojnë vlerën e tyre dhe çfarë të presin nga të tjerët. Ata mund të ndihen të dashur dhe të lumtur, ose të shqetësuar dhe të vetmuar.

Si rezultat, ata do të zhvillojnë një personalitet që do të jetë i vështirë të ndryshohet në të ardhmen. Prandaj, përpiquni t’i bëni fëmijët tuaj të ndihen të kënaqur dhe të denjë fizikisht dhe emocionalisht.

Kjo është mënyra e vetme për të ndërtuar marrëdhënie me besim dhe jo frikë. Së fundi, kjo është mënyra e vetme për t’u rritur dhe për të qenë njerëz të shëndetshëm dhe për të mos lënduar të rriturit.

SOURCEBulevard News
Previous article“Ronaldo do të vdiste për të qenë te PSG”, Di Maria: Kam luajtur me të gjithë yjet, askush nuk është si Mesi
Next articlePërhapet vatra e zjarrit në Patalej të Lezhës, flakët rrezikojnë fshatin Katund i Vjetër