Home Aktualitet Antony Blinken pyetet për arsyen e shpalljes ‘non-grata’ të Berishës, ja si...

Antony Blinken pyetet për arsyen e shpalljes ‘non-grata’ të Berishës, ja si përgjigjet Sekretari Amerikan i Shtetit

Një kongresmen amerikan ka pyetur sekretarin amerikan të shtetit, Antony Blinken në lidhje me vendimin që e shpalli ish-kryeministrin shqiptar, Sali Berisha person non grata.

Republikani Lee Zeldin që i ka kërkuar Blinkenit arsyen e këtij vendimi, duke dashur që Blinken të ndajë informacione specifike për vendimin ndaj Berishës.

Ndërkohë Blinken ka sqaruar se momentalisht nuk mund të ndajë asgjë me kongresmenin për këtë çështje, por nëse ai kërkon më shumë informacion mund të paraqitet në Zyrën e Legjislacionit apo në Zyrën e Zëdhënësit për Çështjet Publike.

LEE ZELDIN: Keni njoftuar për sanksione ndaj ish-Presidentit të Shqipërisë, Sali Berisha. Çfarë informacionesh mund të ndani për të justifikuar këtë lëvizje dramatike?

ANTONY BLINKEN: Faleminderit, ne vijojmë të shohim përtej kufijve dhe ata të përfshirë në korrupsion që shkelin të drejtat e njeriut, që sfidojnë parimet e demokracisë. Në këtë çështje procesi u zhvillua normalisht

LEE ZELDIN: A ka ndonjë informacion specifik që mund të ndani me Komisionin këtë radhë?

ANTONY BLINKEN: S’kam çfarë të ndaj me ju tani, por do të doja që ta ndajmë me ju dhe me këdo që është i interesuar.

LEE ZELDIN: Kam bërë disa kërkime për përfshirje korruptive të tij dhe s’mund të gjeja asjgë.

ANTONY BLINKEN: E para, ejani në Zyrën e Legjislacionit, përpara se të dalë në medie, në mënyrë që të sigurosh informacion dhe, e dyta, eja në Zyrën e Zëdhënësit për Çështje Publike dhe ne do tentojmë që t’iu sigurojmë informacion në përputhshmëri me obligimet tona.