Home Kuriozitete A ishte Nikola Tesla një jashtëtokësor?

A ishte Nikola Tesla një jashtëtokësor?

Nga Gëzim Llojdia
1.
Një pretendim mjaft i veçantë në lidhje me Nikola Tesla është gjetur në arkivat e faqes zyrtare të FBI. Tesla a erdhi nga planeti Venus?
2.
Ka pak njerëz që kanë kontribuar më shumë në zbatimin e përhapur të energjisë elektrike në botën moderne sesa Tesla – një njeri vlerësimet e të cilit variojnë nga përdorimi i rrymës alternative deri te kryerja e eksperimenteve të dizajnuara për të transmetuar energjinë elektrike pa tel përmes ajrit.
Në vitin 1905, ai paraqiti një patentë të titulluar “Arti i transmetimit të energjisë elektrike përmes mjedisit natyror”, e cila u themelua në besimin e tij se Toka vetë është një gjenerator elektrik gjigant që mund të shfrytëzohet për të siguruar sasi praktikisht të pakufishme të energjisë elektrike.
Nuk mund të mohohet që Tesla ishte shumë përpara kohës së tij, megjithatë duket se ka disa që besojnë se prirja e tij për shkencë dhe energji elektrike kishte një origjinë më të përtejme.
3.
Në një dokument të deklasifikuar të FBI me titull “Newsletter Sesione Interplanetare” dhe i datës 14 qershor 1957, ekziston një paragraf që pretendon, në mënyrë të çuditshme, se Tesla erdhi nga planeti Venus.
4.
“Njerëzit e hapësirës kanë vizituar inxhinierët e Tesla shumë herë,” lexon ai, “dhe na kanë thënë se Tesla ishte një Venusian, i sjellë në këtë planet si foshnjë, në 1856 dhe u largua me Z. dhe Zonjën Tesla në një telekomandë krahinë malore në atë që është tani Jogosllavia “.
Ky zbulim i dukshëm u pohua se u mor nga dikush me emrin Margaret Storm, i cili, sipas dosjes, ishte caktuar të punonte me ‘Njerëzit e Hapësirës’.
Ajo kishte marrë për detyrë të shkruante një libër në lidhje me jetën e Teslës dhe kishte marrë informacion mbi të përmes një pajisjeje që ai kishte krijuar në vitin 1938 për të lehtësuar ‘komunikimin ndërplanetar’.
Nëse e gjitha kjo tingëllon qesharake e largët, atëherë kjo është për shkak se pothuajse sigurisht që është, megjithatë është interesante që FBI në të vërtetë do të kishte një dokument në arkivat e tij që detajonte diçka si kjo.
SOURCEBulevard News
Previous articleKlodiana Lala: Pse atentatin ndaj Preng Gjinit do e klasifikoja si një akt terrorist
Next articlePlagosja e 17-vjeçarit në Durrës/ Policia zbardh detaje të reja