Home Bota Inskenonin aksidente për të përfituar nga siguracioni, ‘shkatërrohet’ grupi i mashtrimit në...

Inskenonin aksidente për të përfituar nga siguracioni, ‘shkatërrohet’ grupi i mashtrimit në Itali

Operacioni blic i karabinierëve të komandës provinciale të Avellino-s i cili që në dritën e parë të agimit kreu njëmbëdhjetë masa parandaluese dhe sekuestrim parandalues ​​të pasurive të luajtshme dhe të paluajtshme ndaj po aq personave të dyshuar si pjesë e një organizate kriminale të dedikuar për mashtrim në sigurime. SkyNews shkruan se në total janë 278 të dyshuar, mes të cilëve mjekë, avokatë, pronarë të studimeve të aksidenteve rrugore. Prokuroria e Avellino-s, e cila mori nga gjyqtari hetues masat e sigurimit dhe sekuestrimin e pasurive të paluajtshme, llogarive rrjedhëse dhe letrave me vlerë mbi 270 mijë euro, zbuloi një sistem që bazohej në rekrutimin e personave në vështirësi ekonomike që jepeshin hua për të deklaruar aksidente, duke marrë shuma të vogla në krahasim me dëmshpërblimin e përgjithshëm.

Hetimi

Sipas asaj që u konstatua, mashtrimi konsiston në inskenimin e një aksidenti rrugor për të marrë dëmshpërblim jo vetëm për dëmtimin e automjeteve, por mbi të gjitha për dëmtime fizike. Një sistem i konsoliduar që ka lejuar një organizatë aktive mbi të gjitha në provincën e Avellinos të mbledhë në mënyrë të paligjshme mbi 600 mijë euro. Tre avokatë përfunduan në arrest shtëpie, katër persona përfunduan në burg dhe njëri iu nënshtrua detyrimit të vendbanimit, ndërsa dy titullarëve të studimeve për aksidente u pezulluan nga ushtrimi i veprimtarisë.

Të përfshirë avokatë dhe mjekë

Mes personave të përfshirë janë edhe 17 mjekë, nën hetim për vërtetime të rreme të plagëve të pësuar, tre avokatë, dy prej të cilëve përfunduan në arrest shtëpie, si dhe dy konsulentë të aksidenteve rrugore. Puna e profesionistëve ka qenë përcaktuese për hartimin e procedurave të dëmshpërblimit për 74 aksidente të rreme, gjithsej 600 mijë euro në dëm të kompanive të sigurimit, 270 mijë prej të cilave ishin paguar tashmë në favor të viktimave false. Janë kryer bastisje në vendbanimet dhe zyrat e avokatisë që i atribuohen dy avokatëve dhe ndaj dhjetë prej të dyshuarve është bërë sekuestrimi parandalues ​​i pasurisë së luajtshme dhe të paluajtshme për një shumë të njëkohshme prej 273 mijë euro.

Aksidente false

Kishte edhe nga ata që ishin të gatshëm të thyenin dhëmbët mes njerëzve të rekrutuar nga anëtarët dhe mashtruesit. U rekrutuan njerëz të të gjitha moshave, përfshirë të mitur ose që vuanin nga sëmundje të rënda, për të marrë kompensim nga kompanitë e sigurimit për aksidente rrugore që nuk kishin ndodhur kurrë. Dhe në disa raste viktimat e rrejshme të pretendimeve pranuan t’u thyheshin dhëmbët dhe të thyheshin gjymtyrët për të marrë një dëmshpërblim më të madh. Pretendimet e rreme u organizuan në zona pa sisteme të mbikqyrjes video.