Home LifeStyle 5 gjëra që askush nuk i thotë për seksin pas lindjes së...

5 gjëra që askush nuk i thotë për seksin pas lindjes së një fëmije


Kur bëheni me fëmijë, njerëzit praktikisht rreshtohen për t’ju treguar për ushqimet e pafundme, pelenat e pista dhe netët pa gjumë që ju presin. Por bisedat rreth asaj se si është seksi pas lindjes së bebit priren të jenë të pakta.

Ekspertët e shëndetit mendor rekomandojnë shmangien e marrëdhënieve për rreth gjashtë javë pas lindjes, për t’i dhënë kohë trupit të shërohet, pavarësisht nga mënyra e lindjes. Në kontrollin tuaj të parë tek mjeku pas lindjes, mjeku do të bëjë një ekzaminim dhe do të përcaktojë nëse jeni gati për të rifilluar jetën seksuale dhe stërvitjen.

Për të zbuluar se si është në të vërtetë seksi pas lindjes së një fëmije, HuffPost i kërkoi nënave të tregojnë disa nga gjërat e papritura që zbuluan në lidhje me këtë përvojë.

1. Lubrifikimi natyral mund të mungojë

“Seksi pas foshnjës ndihej paksa i pakëndshëm. Sapo doktori im më konfirmoi se isha gati për aktivitet seksual, u ndjeva pak më ndryshe fizikisht. Nuk ishte e keqe as e dhimbshme – ishte thjesht ndryshe. Me kalimin e kohës, fillova të identifikoja disa nga dallimet.

2. Nuk është e pazakontë që seksi të jetë i dhimbshëm, të paktën në fillim

Një tjetër grua shprehet se seksi pas lindjes është i dhimbshëm. “Edhe pse mendova se isha e përgatitur, nuk isha. Pasi pata një lindje vaginale gjërat thjesht nuk ishin të njëjta. Pozicionet që dikur ishin të rehatshme dhe të këndshme përfunduan me dhimbje. Unë dhe bashkëshorti im duhet të mësonim të ishim të durueshëm.” 

3. Vetëm për shkak se keni bërë lindje cezariane nuk do të thotë që do të rikuperoheni më shpejt

Shumica e njerëzve e dinë se nuk mund të bësh ngritje të rënda ose të stërvitesh pas një lindje cezariane. Por do t’ju duhet gjithashtu të pastroheni plotësisht për rreth gjashtë deri në tetë javë për të lejuar që barku juaj të shërohet. Trupi shërohet nga një operacion i madh dhe kujdesesh gjithashtu për një të porsalindur. Këto gjëra të kombinuara e bëjnë seksin gjënë e fundit absolutisht në listën e një gruaje.

4. Lodrat e seksit do të bëhen miqtë tuaj të rinj më të mirë

Një bashkëshort shprehet: “Gruaja ime pati dy shtatëzani të vështira dhe në gjysmë të rrugës së parë humbëm vajzën tonë. Kur gruaja ime ishte katër muajshe shtatzënë me fëmijën tonë të dytë, ne vendosëm të birësonim. Më shpejt nga sa prisnim, morëm një telefonatë që një vajzë e vogël kishte nevojë për një shtëpi dhe ne u bëmë shpejt prindër të vajzës sonë tani. Djali ynë lindi pesë muaj më vonë. Në thelb ishte sikur të kishim binjakë, me foshnjat që ishin gjashtë muaj nga njëri-tjetri. Duke qenë në një situatë të tilla, seksi ishte gjëja e fundit që mendonim, prof alë Zotit zbuluam lodrat e seksit.”

5. Ushqyerja me gji mund t’ju bëjë të ndiheni më pak tërheqëse

“U ndjeva 100% joseksi për më shumë se gjashtë javë pas lindjes. Kjo ishte kryesisht për shkak të ngarkesës fizike në trupin tim. U ndjeva fjalë për fjalë si një lopë dhe gjëja e fundit që doja ishte që dikush tjetër të më prekte trupin. Për fat të mirë, unë kam një partner të sigurt dhe të dhembshur që më mbështeti dhe kurrë nuk më bëri presion të shkoja përtej zonës sime të rehatisë. Përmes komunikimit të mirë, ne gjetëm mënyra të reja për të qenë intim.” u shpreh një tjetër grua.|Bulevard News|

*Ky artikull mund të ripublikohet vetëm përmes citimit të autorsisë