Home Kuriozitete Çudia: Delfini agresiv kafshon dy notarë

Çudia: Delfini agresiv kafshon dy notarë

Një delfin ka kafshuar dy notarë të tjerë në krah, të fundit në një varg sulmesh në një plazh japonez.

Sipas mediave lokale, një burrë u dërgua në spital të enjten pasi u has me gjitarin e detit.

Zyrtarët japonezë besojnë se i njëjti delfin është përgjegjës për të paktën gjashtë sulme të të tjera këtë verë.

Ndërsa delfinët zakonisht nuk janë agresivë ndaj njerëzve, armiqësia ndaj notarëve nuk është e padëgjuar.

Mediat lokale raportuan se një burrë u kafshua në të dy krahët të enjten në mëngjes dhe u pasua nga një sulm në të njëjtën ditë ndaj një burri tjetër, i cili pësoi lëndime në gishtat e dorës së majtë.

Të dyja incidentet ndodhën në plazhin Koshino, një destinacion popullor për notarët dhe delfinët afër qytetit perëndimor japonez të Fukui.

Zyrtarët kanë instaluar tani transmetues tejzanor përgjatë plazhit me shpresën se zhurmat e tij me frekuencë të lartë do të pengojnë delfinët t’i afrohen zonës.

Në mbarë botën, sulmet e delfinëve janë të rralla, por jo të padëgjuara.

Shkencëtarët kanë sugjeruar që delfinët e egër me hundë shishe notin së bashku me njerëzit e shohin “tepër stresues”, duke gjetur prova se kjo prish rutinat e tyre të sjelljes.