Home Humor Xhaxhi militanti shkruan poemën e parë për Doklead Ademin

Xhaxhi militanti shkruan poemën e parë për Doklead Ademin

ademiXhaxhi militanti ka ardhur në redaksi i gëzuar dhe më në fund ka thënë se shteti ligjorë e vendosi rregullin. Ore djema dhe cupa ju kam thënë se viktimat e 21 janarit janë ende mister po ama sahati juajqë e ka nëdorë Klajdi i Ademit do të zbardhet dhe do të bëhet dritë ore. Ja erdhën dje dhe ua prenë ujin në redaksi. Du herë e bëni shurrën në ditë ju po ama me ujë të gazuar ta lani. Nuk të lë Klajdi i Ademit që ju bëftë dritë vendi i punës. Kur mora vesh se si ua kishte prerë ujin me specialistët e vet bëra një poemë. E nisa për vjershë po më doli e gjatë. Ju po patët bythë botojeni:

Pokerin filloi Klajdi
Me Olldashin nga përmeti
Hë mor qorr mos u bëj shkërdhatë
Më vë mua drejtor Ujësjellësi

Më vure te Hipteka e su bë nami
Më the luaje bythën drogaxhi
Unë me ty po rrij gjithë ditën
Një zot e di se kush po na q….

Kur më more në fillim
Më shaje bythëthatë
E shikon tani si jam bërë
Edhe i shëndoshë edhe i gjatë

Ke hipoteka të kisha xhan Koli
Se bëja edhe ca euro, merrja lekët
Këtu te Ujësjellësi po të mos vjedhësh
Nuk ke ku lanë as brekët

Mban mend si më the në fillim
Kur në vend të Gonit më bëre drejtor
Hiqja reklamën Bulevardit
Mos u bëjë tradhëtor

Dhe unë jam besnik
Evgjit nga Përmeti jam
Ja hoqa reklamën me turp
Po lekët e tenderit bashkë i ndamë

Ah mor Kol mor Kol qorri
Se vonë ma ke njohur vlerën
Kur vije ti të më takoje sekretaren
Unë nuk të mbyllja as derën

Kam ngjitur postera vëlla
Pa vinovil se na e vidhnin
Po mos kujto se nuk e kuptoja
Se ti e kishe qejfë atë të shkretë p….

Sa shkova në Ujësjellës
E bëra veten burrë
Për tu Olldash u betova
Dhe ujin e bëra si shurrë

Le ta pijnë durrsakët
Ky popull legen
Jena nga Përmeti ne
As nga shurra gjë nuk na gjen

E bëra për tu miku im
Sic bëja hile kur luanim bixhoz
E mban mend sa hera ta lija loja
Dhe shokët më thonin karagjoz

Po nuk mu dridh syri, as veshi
I shijha unë të gjithë i shija
Ti derrin ja fusje Fërd Xhaferrit
Unë bëja sikur u krihja

Tani dëgjo se nuk është vonë
Amanetin kurrë se shuajnë
Me Bulevardin mbarova punë
Ja preva sot ujin

Vetëm se kam një frikë që nuk do ta gjesh
A je i sigurtë o shoku im qorr Koli
Se pas tre muajësh nga ky vendim
nuk na e bëjnë shurrën në vesh

Vijon nr tjetër

 

 

Previous articleHekurudha, Bashkitë e komunat duhet të shembin 237 kalesat e paligjshme
Next articleZgjedhjet e qershorit, Shtyhen provimet e maturës shtetërore