Home Rajoni VIDEO/ Nis ceremonia historike për marrëveshjen Maqedoni-Greqi

VIDEO/ Nis ceremonia historike për marrëveshjen Maqedoni-Greqi

Në këto momente po zhvillohet nënshkrimi i marrëveshjes mes Maqedonisë dhe Greqisë për zgjidhjen e kontestit 25 vjeçar për emrin.Në vendngjarje kanë arritur edhe delegacionet e të dy vendeve por edhe përfaqësues ndërkombëtar të cilët kanë ateruar në vend për t’i dhënë mbështetje nënshkrimit të këtij akti.Ka nisur ceremonia zyrtare e nënshkrimit të marrëveshjes në mes Maqedonisë dhe Greqisë.Aktualisht dy kryeministrat po flasin para të pranishmëve, ndërsa, pas pak do të nënshkruhet marrëveshjen që i jep fund kontestit 25 vjeçar për emrin e Maqedonisë.