Home Politike VIDEO/ Braçe-qeverisë: Kamionat me perime po kthehen nga Serbia, hapni telefonat, përgjigjuni...

VIDEO/ Braçe-qeverisë: Kamionat me perime po kthehen nga Serbia, hapni telefonat, përgjigjuni eksportuesve

Erion Braçe ka publikuar një video kku i drejtohet qeverië në lidhj me problematikën që ekssportuesit e vendit tonë hasin në Serbi. Braçe bën thirrje për të dëgjuar dhe gjetur zgjidhje për eksportuesit pas të cilëve janë mijra bujq.
“HAPNI TELEFONIN!
HAPNI TELEFONAT!
PERGJIGJUNI EKSPORTUESVE,
JANE MIJERA BUJQ PAS TYRE,
ESHTE PUNA E TYRE,
JANE TE ARDHURAT E TYRE!
Po marr nje shqetesim te perseritur prej dy ditesh;
PO ME KTHEHET KAMIONI ME PERIME NGA SERBIA!
U kemi thene eksportuesve se analizat e produktit-perimeve e frutave tona, do te njihen dhe atje, ne Serbi!
Nuk po ndodh!
Nese speci del ketu thuajse i paster, shumefish nen norme, analizuar ne laboratorin ku qeveria ka orientuar eksportuesit, si ka mundesi ne Serbi del ndryshe?
Shiko, vetem ky eksportues me thote qe ka nje renie drastike ne tregun serb, nga 20 kamione vjet ne janar, ne vetem 2 kete janar!
Nese duan te na nxjerrin nga tregu serb, te na i thone e ne te zgjedhim te jemi reciproke!
NUK MUND TE JEMI PERJETE TE DISFAVORIZUAR;
Jemi te disfavorizuar ne sistemin fiskal, jemi te disfavorizuar ne mbeshtetje buxhetore me ta e me rajonin;
Nuk mund te jemi te disfavorizuar edhe per arsye burokratike e jo transparente edhe ne eksporte!
Ndaj,
ZGJIDHENI! HAPNI TELEFONAT E PERGJIGJUNI EKSPORTUESVE!

Bujqesia nuk behet as me filma e as me foto, behet me pune!”