Home Kosova Thellohet defiçiti tregtar/ Kosova importon më shumë nga Serbia se sa Shqipëria

Thellohet defiçiti tregtar/ Kosova importon më shumë nga Serbia se sa Shqipëria

Defiçiti tregtar për Kosovën është thelluar me 6.4 për qind për muajin janar të këtij viti, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022. Sipas të dhënave zyrtare për tregtinë e jashtme të mallrave, të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, eksporti mbulon importin me vetëm 17.6 për qind. Importet nga vendet e CEFTA-s në muajin janar të këtij viti arrin në vlerën 54.4 milionë euro.

Në bazë të raportit të fundit, Kosova importon më shumë mallra nga Serbia me 5.1 për qind, se sa nga Shqipëria me 4.6 për qind.

Në këtë mënyrë, fushata e muajve të fundit për bojkotimin e produkteve serbe në Kosovë nuk ka dhënë rezultat. Vetëm për muajin janar, Kosova ka importuar mallra nga Serbia me një vlerë prej mbi 17 milionë eurosh, 1.5 milionë euro më shumë se një vit më parë./ A2/

Previous articleOptimizëm i përmbajtur në Bruksel nga takimi Kurti – Vuçiq
Next articleGeer: Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria duhet të përpiqen të zhvillojnë marrëdhëniet e mira ndërfqinësore