Home Ekonomia Tenderi për eliminimin i 21 pikave të zeza në rrugë, ARRSH kualifikon...

Tenderi për eliminimin i 21 pikave të zeza në rrugë, ARRSH kualifikon tre operatorë

Thuajse gjashtë muaj nga hapja e procedurës për eliminimin e pikave të zeza në rrjetin rrugor shqiptar, Autoriteti Rrugor Shqiptar ka njoftuar se janë të paktën tre operatorë ekonomikë të suksesshëm për marrëveshjen kuadër. Procedura që ka në objekt “Eliminimi i Pikave të Zeza (Black Spots) në rrjetin Rrugor Kombëtar” kishte një fond limit prej 58 milionë lekësh dhe të treja kompanitë pjesëmarrëse janë tashmë pjesë e marrëveshjes. Formulari i njoftimit të operatorëve ekonomitë të suksesshëm u publikua së fundmi në faqen e Agjencisë së Prokurimit Publik duke renditur:

Marrëveshjet kuadër mund të nënshkruhen mes një autoriteti kontraktor dhe një ose disa operatorëve ekonominë për mallra shërbime apo punë në raste të ndryshme ku një prej tyre është ai ku volumet e punës janë të vështira për t’u parashikuar.  Me operatorët që ARRSH do të nënshkruajë një kontratë procedura e tenderit parashikon që 2 muaj për përgatitjen e projektit për eliminimin e pikave të zeza, 1.5 muaj për miratimin e projektit final nga ARRSH, 15 ditë për projektin final dhe 4 muaj për zbatimin.

Ndërhyrjet kryesore sipas përshkrimit parashikojnë hartimin e projektit të detajuar të zbatimit për të bërë të mundur eliminimin përfundimtar të pikave të zeza duke ndërhyrë në përmirësimin e gjeometrisë, në sinjalistikën vertikale dhe horizontale si dhe në elementët e sigurisë rrugore si dhe në ndriçim (nëse është e nevojshme) në atë segment rrugor që është problematik duke u mbështetur në legjislacionin në fuqi.

Por cilat janë në fakt pikat e zeza në rrjetin rrugor ku parashikohet të ndërhyhet?

Marrë nga Monitor.al

Previous article“Arkëtoi 550 mln euro më shumë gjatë 2022”, PD: Qeveria ka vendosur me çdo kusht ta mbaje të lartë çmimin e naftës, sepse kështu ajo arrin të mbushe xhepat në kurriz të shqiptarëve
Next articleDani Alves ARRESTOHET në Barcelonë, ja akuza që rëndon mbi futbollistin e njohur