Home Bota Të pakënaqur me pagat, mjekët e rinj në Angli fillojnë grevë tre-ditore

Të pakënaqur me pagat, mjekët e rinj në Angli fillojnë grevë tre-ditore

Protesta masive po organizohen edhe në Angli. Mediat e huaja raportojnë se mjekët e rinj kanë filluar grevën e tyre tre-ditore, duke protestuar kundër pagave të pamjaftueshme dhe lodhjes, që rrezikon të largojë stafin nga Shërbimi Kombëtar i Shëndetit (NHS).

Shoqata Britanike e Mjekësisë (BMA), e cila përfaqëson mjekët dhe studentët e mjekësisë, thotë se paga e mjekëve të rinj është ulur me më shumë se një të katërtën gjatë 15 viteve të fundit, bazuar në matësin e inflacionit të Indeksit të Çmimeve me Pakicë dhe se anëtarët e saj votuan për grevë.

Mjekët e rinj janë mjekë të kualifikuar, shpesh me përvojë disavjeçare, të cilët punojnë nën drejtimin e mjekëve të lartë dhe përbëjnë një pjesë të madhe të komunitetit mjekësor të vendit. Largimet e mjekëve të rinj nga puna do të ushtrojnë më shumë presion mbi NHS-në e financuar nga shteti, e cila po përjeton valë greve nga infermierët, punonjësit e ambulancës dhe stafi tjetër.

Previous articleTakimi në Ohër/ Kurti: Po shqyrtojmë 15 modelet e ofruara për Asosacionin
Next articleNegociatat e paqes Rusi-Ukrainë, delegacioni rus mbërrin në Bjellorusi