Home Sport Tashmë edhe FIFA, hapet proçes disiplinor kundër Rubiales!

Tashmë edhe FIFA, hapet proçes disiplinor kundër Rubiales!

Në një shënim të lëshuar nga FIFA, organi më i lartë i futbollit në botë njoftoi hapjen e një dosjeje disiplinore ndaj Luis Rubiales për atë që ndodhi pas finales së Kupës së Botës dhe puthjes me Jenni Hermoso.

“Komiteti Disiplinor i FIFA-s informoi këtë të premte Luis Rubiales, presidentin e Federatës Spanjolle të Futbollit, se po hap një dosje disiplinore ndaj tij për ngjarjet e ndodhura gjatë finales së Kupës së Botës për Femra, më 20 gusht 2023.

DEKLARATA

Faktet mund të përbëjnë shkelje të nenit 13, paragrafët 1 dhe 2 të Kodit Disiplinor të FIFA-s. “Komiteti Disiplinor i FIFA-s do të japë informacion të mëtejshëm për këto procedura disiplinore vetëm pasi të ketë nxjerrë një vendim përfundimtar për këtë çështje.

FIFA përsërit angazhimin e saj të palëkundur për të respektuar integritetin e të gjithë njerëzve dhe dënon fuqishëm çdo sjellje të kundërt”, përfundon shënimi.

Konkretisht, artikulli i referuar nga FIFA është si më poshtë:

Neni 13: Sjellja fyese dhe shkelje e parimeve të lojës së ndershme

1. Shoqatat dhe klubet, si dhe lojtarët e tyre, zyrtarët dhe çdo anëtar tjetër dhe/ose person që kryen një funksion në emër të tyre, duhet të respektojnë ligjet e lojës, si dhe statutet e FIFA-s dhe rregulloret, direktivat e FIFA-s, udhëzime, qarkore dhe vendime, dhe në përputhje me parimet e lojës së ndershme, besnikërisë dhe integritetit.

2. Për shembull, kushdo që vepron në ndonjë nga mënyrat e mëposhtme mund t’i nënshtrohet masave disiplinore:

a) shkel rregullat bazë të sjelljes dinjitoze;

b) të ofendojë një person fizik ose juridik në çfarëdo mënyre, veçanërisht duke përdorur gjestet, shenjat ose gjuha fyese;

c) të përdorë një ngjarje sportive për demonstrime të natyrës josportive;

d) të sillet në një mënyrë që përfshin sportin e futbollit dhe/ose FIFA-n;

e) të ndryshojë në mënyrë aktive moshën e lojtarëve që figuron në dokumentet e identitetit që prodhojnë në gara me kufij moshe.

Previous articlePartizani vuan ndaj Astanës, e mbyll në disavantazh pjesë e parë!
Next articleE bujshme nga Franca, Mbappé po negocion rinovimin e tij me PSG