Home Tags Taksa

Tag: taksa

FMN zbardh skemën si të zbulohen dhe taksohen shqiptarët e pasur

Fondi Monetar Ndërkombëtar publikoi së fundmi një dokument që orienton Shqipërinë se si mund të luftojë informalitetin nëpërmjet administrimit fiskal, duke sofistikuar mënyrat për...

Zbardhet drafti i Financave: Si do të tatohen të vetëpunësuarit, tatim...

Ministria e Financave po përgatit një ligj të ri për tatimin mbi të ardhurat, ku një pjesë e rëndësishme e tij lidhet me tatimin...

Ministrja e Ekonomisë: Sistemi i taksave nuk funksionon me mocione! Kemi...

Duke ju përgjigjur opozitës për propozimin për uljen e taksave, ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Delina Ibrahimaj, tha se sistemi i taksave nuk funksionon...

Banka Botërore: Shqipëria të monitorojë të vetëpunësuarit, ka evazion

Banka Botëtrore i ka sugjeruar Shqipërisë të trajtojë të vetëpunësuarit njësoj si ata të punësuar për sa i përket tatimit të të ardhurave, pasi...

Paketa fiskale/ ‘Ekonomia’ miraton projektligjet, shtyhet akciza e gazit për ngrohje

Komisioni për Ekonominë dhe Financat, ka miratuar nen për nen dhe në tërësi, projektligjet e Paketës Fiskale të cilat shoqërojnë projekligjin “Për Buxhetin e...

Cili është vendi që paguan më shumë taksa në BE?

Gjatë vitit 2020 të ardhurat nga taksat dhe kontributet sociale në Bashkimin Evropian ranë me 215 miliardë euro krahasuar me një vit më parë. Ky...

Bashkitë “e marrin veten” nga COVID-19 / Mbledhin 35 milionë USD...

Pushteti vendor duket se ka nisur ta marrë veten nga pandemia, ku një sërë taksash që i takonin vitit 2020 u shtyn për t’i...

Taksat e pazakonta në Shqipërinë e viteve ’20! Nga taksa e...

Nga Kreshnik Kuçaj Deri në mesin e viteve ’20, në Shqipëri taksat paguheshin kryesisht me mall, në mungesë edhe të një monedhe zyrtare. Me krijimin...

A e dini se sa është limiti i vlerës së mallrave...

Mallrat që gjenden në bagazhin e udhëtarit përjashtohen nëse, për nga lloji dhe sasia e tyre, nuk kanë për qëllim përdorimin tregtar. Referuar informacionit të...

Sanksionet SHBA-Kinë krijojnë universet paralele të teknologjisë

Ndërsa SHBA vazhdon të fusë në listën e zezë dhjetëra kompani kineze, Pekini po imponon gjithnjë e më shumë sanksionet e veta ndaj organizatave...
SiteLock