Saturday, August 20, 2022
Home Tags Sociale

Tag: sociale

Edukimi i fëmijës nuk realizohet me urdhëra dhe komanda nga të...

Nga Lira Gjika Edukimi është ai proçes njohje dhe të mësuari, që fëmija e realizon vetë nëpërmjet modeleve që mjedisi i ofron. Komunikimi i të...

Psikologia Lira Gjika këshilla për prindërit: Mos ikni fshehurazi fëmijës kur...

Nga Lira Gjika Prindër, ju që dërgoni fëmijët në çerdhe apo kopësht, kujdes kur largoheni, mos ikni fshehurazi fëmijës. Kjo mënyrë të vepruari është shumë...

CRCA/ECPAT Shqipëri: gati projekt-ligji per regjistrin kombëtar të të dënuarve për...

Ekspertët më të mirë të Zyrës së Mbrojtjes Ligjore Falas të CRCA/ECPAT Shqipëri, më së fundi kanë gati projekt-ligjin që i jep zgjidhje pedofilisë...

Sociologu ngre alarmin: Po shkojmë në një shoqëri anti-fëmijë

I ftuar në "Rreze Dielli’’ sociologu Gëzim Tushi, ngriti disa problematika në lidhje me uljen e lindshmërisë, në familjet shqiptare. Sipas tij, po kthehet...

Fillimi i jetës së çdo individi, bart tërë kuptimin dhe vlerën,...

Nga Ymer Nurka Fëmijëria; bota m’e bukur, faze e jetës së individit, e cila jetohet pa analiza, pa filozofi, pa paragjykime ja ashtu siç vjen,...

A jemi në kërkim të vaksinave të gabuara për të luftuar...

Nga Adam Finn and Richard Malley, The New York Times Jo shumë kohë pasi koronavirusi u shfaq në dhjetor të vitit të kaluar, u bë...

Komisioni Evropian: Gratë shqiptare të parat si amvisa dhe menaxhimin e...

Për të disatin vit, sipas një anketimi të Komisionit Europian, gratë shqiptare renditen të parat, si nikoqire, amvisa dhe menaxhere të mira, të punëve...

E qara e fëmijës në fillimet e kopshtit

Nga Lira Gjika Kur fëmija shkon në kopsht për herë të parë, është natyrale që të qajë dhe duhet të qajë. Vajtja në kopësht është...

Çfarë fshihet pas refuzimit të njerëzve për të mbajtur maskën

Mungon një vaksinë ose ilaç ndaj e vetmja zgjidhje që kemi për të luftuar COVID-19 është të mbajmë maskë. Megjithatë ka shumë njerëz që...

Ylli Demneri replikon me Primo Shllakun: Tiranasit treguan mikpritje ndaj të...

Shkrimtari nga Tirana, Ylli Demneri ka replikuar me artistin Primo Shllaku. Ky i fundit tha në një intervistë se Tirana i duket si...
SiteLock