Home Tags Robot

Tag: robot

Prodhohet roboti i parë gjigant për montimin e ndërtesave

Roboti i parë i montimit të përbërësve në ndërtim doli nga linja e prodhimit të një kompanie në provincën Jiangsu të Kinës lindore. Zhvilluar...

Falë inteligjencës artificiale, tashmë edhe robotë humanoidë si trajnerë personalë

Falë Inteligjencës Artificiale, një robot humanoid mund të bëhet një trajner personal, i aftë të ndjekë një person gjatë një seance stërvitjeje sportive. Ideja dhe...

Egjipti prezanton “robotin-mjek” që kryen testime antiCovid

Një shpikës në Egjipt ka nisur përdorimin e një roboti të telekomanduar për të kryer testimet për Covid-19 duke vendosur tamponët në gojën e...

Krijohet roboti që ndihmon në testin për Covid-19

Një kompani në Singapor ka krijuar një robot të automatizuar për testimin e tamponëve, me anë të së cilit shpreson të shmangë kontaktin me...

Botohet artikulli i parë i shkruar nga një kompjuter

Duhet të vinte edhe ky moment. Pas 70 vitesh nga novela “Unë, Roboti” i Isaac Asimov, për herë të parë në historinë e publicistikës...
SiteLock