Home Tags Restaurim

Tag: restaurim

Transformimi i Hamamit në Durrës, së shpejti i aksesueshëm për turistët

Hamami në Durrës,  monument i trashëgimisë kulturore kategoria e parë, është një tjetër objekt i rëndësishëm kulturor ,i cili pësoi dëme të mëdha nga...

Berat, restauruesit nxjerrin në dritë ikonën “Joan Pagëzori”

Pas shume muajsh pune e pasion specialistët e laboratorit të restaurimit të veprave të artit të Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Berat përfunduan restaurimin...

Ikonat “Shën Joan Pagëzorit në këmbë” dhe “Shën e Premtja me...

Ikonat “Shën Joan Pagëzorit në këmbë” dhe “Shën e Premtja me 4 shenjtorët” janë në proces restaurimi, në Laboratorin e Restaurimit të Veprave të...

DRTK Gjirokastër: Startojnë punimet për restaurimin e këmbëve të urës së...

Në urën e Ali Pashë Tepelenës kanë nisur punimet për restaurimin e këmbëve të saj. Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Gjirokastër bën me dije...

Kulla C në kalanë e Durrësit, Margariti: Zbatuesit e projektit kanë...

Puna konservuese dhe përforcuese në Kullën C në kalanë e Durrësit po vazhdon. Ministrja e Kulturës Elva Margariti ditët e fundit shprehej se është...

Kalaja e Prezës, Margariti: Restaurimi i kullave ka një shkallë vështirësie...

Kalaja e Prezës është një nga monumentet e kulturës, që janë dëmtuar nga tërmeti i nëntorit të vitit 2019. Ministrja e Kulturës Elva Margariti...

Parku i Butrintit, vazhdon puna për mirëmbajtjen e qytetit antik

Parku kombëtar i Butrintit është i njohur për vlerat e tij në fushën e trashëgimisë kulturore. Gjatë kësaj kohe edhe pse në pandemi ka...

Xhamia e Et’hem Beut, Margariti prezanton punën pas restaurimit

Ministrja e Kulturës Elva Margariti inspektoi xhaminë e Et’hem Beut në Tiranë. Përfaqësuesve të Komunitetit Mysliman dhe kryeministrit Edi Rama, ministrja Margariti i prezantoi...

Rama kryen ritualin para se të hyjë te Xhamia e Plumbit...

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka inspektuar restaurimin e Xhamisë së Plumbit e cila është pjesë e marrëveshjeve mes qeverisë dhe Turqisë.  Rama për...

Restaurohet salla e koncerteve në Universitetin e Arteve, projekt me vlerë...

Salla e koncerteve në Universitetin e Arteve do ti nënshtrohet restaurimit. Projekti 3.7 milionë euro, prej të cilave TAP do të financojë 1.7 milionë...
SiteLock