Thursday, March 23, 2023
Home Tags Psikologji

Tag: psikologji

Test psikologjik: Imazhi që ti zgjedh tregon vështirësitë që po has...

Ajo që në mendjen tonë ka konturet e një mali shumë të pjerrët, tremb, tmerron dhe të gjithë përpiqen të mos përballen me të....

Erich Fromm: Njeriu i zakonshëm me pushtet të jashtëzakonshëm është rreziku...

“Nuk është i pasur ai që ka shumë, por është i pasur ai që jep shumë.” “Nuk mund të bësh mirë ndaj botës, pa e...

Lira Gjika: Shumë prindër shqetësohen kur fëmijët nuk reagojnë me dhunë...

Nga Lira Gjika Shumë prindër, nëna dhe baballarë, shqetësohen më shumë kur fëmijët nuk reagojnë me dhunë ndaj shokëve të tyre, që i ngacmojnë dhe...

Pse duhet t’u tregojmë fëmijëve përralla?

Duke qenë se përrallat tregohen në moshë të hershme, pa më të voglin dyshim, ndikimi i tyre është shumë i madh dhe roli i...

Të pasurohesh fillon që nga mënyra se si mendon

Shumë nga ne mendojnë se janë llogaritë bankare ato që bëjnë diferencën mes shtresave, por jo. Njerëzit e pasur janë të prirur të mendojnë...

Këshilla si të përballeni me një njeri të inatosur

Nga Elizabeth Bernstein Duket sikur shumë njerëz kudo që janë ja shprehin nervat çdo kujt që do t’i dalë para, qofshin këta burra apo gra....

E qara e fëmijës në fillimet e kopshtit

Nga Lira Gjika Kur fëmija shkon në kopsht për herë të parë, është natyrale që të qajë dhe duhet të qajë. Vajtja në kopësht është...

Psikologia Lira Gjika tregon cilat janë shprehjet që nuk duhet t’i...

Nga Lira Gjika “Kjo është motra e mamit” apo “ky është vëllai i mamit”. “Ne jemi shoqe” “ne jemi shokë” Këto shprehje që përdoren rëndom...

Disa këshilla për nënat që janë të lodhura dhe kanë nevoj...

Të gjitha mamatë e pranojnë që pas fotove  ku shfaqen të buzëqeshura, ka ditë të mërzitshme, kur ndjehen të irrituara, mbi të gjitha sepse ia...

Po ju njohim me disa eksperimente që tregojnë shumë për njerëzit

Zhvillimi i psikologjisë dhe sidomos eksperimenteve psikologjike në shekujt XIX dhe XX kanë ndihmuar në shpjegimin e shumë fenomeneve. Në këtë artikull do të lexoni disa...
SiteLock