Friday, December 9, 2022
Home Tags Poezia

Tag: poezia

Përtej kalvarit të vështirsive dhe sfidave plot për të ardhmen, ja...

Jashtë natës që më mbulon mua, E zezë si ferri deri në pole, Zotat, cilëndo, t’i falënderoj dua Për shpirtin tim që nuk mposhtet. Nën kthetrat-tmerr të rrethanave S’u...

Teksa fëmijët shndërrohen dritë

Nga Rei Hodo Edhe pse poezia mbetet ushqimi shpirtëror më fisnik nuk e kisha menduar më herët se mund të shkruaja shumë pak gjë mbi...

Novatorizmi në poezi i grave të fuqishme

Nga Kalosh Çeliku Poezia është shprehje e artizmit poetik, lojë fjalësh, burimisht që kanë qëllim magjik, është thirrje hyjnore, arrin në qiell dhe hedh fuqinë...

21 marsi- Dita botërore e poezisë

Prof. dr. Shyqri GALICA( Kryetar i Lidhjes së shkrimtarëve të Kososvës) Diversiteti gjuhësor ishte objektivi kryesor i UNESKO-s, kur në vitin 1999 mori vendim në...

Raca e poetëve po zhduket në botë, ringjallet në Shqipëri e...

Nga Gëzim Llojdia 1.Hoteli ku bujtën poetet, një ngrehinë përkarshi detit në Ujë të Ftohtë .Deti-pasqyra ku tejqyrët fytyra:mërmërima dimërore. Valët këtë natë hepohen. Lëkundje...
SiteLock