Tuesday, December 6, 2022
Home Tags Poeme

Tag: poeme

“Katër stinët” e Vivaldit, TOB: Si një poemë për natyrën e...

“Katër stinët” nga kompozitori Antonio Vivaldi u luajtën në një koncert instrumental, me interpretimin e artistëve të Teatrit të Operës dhe Baletit. Formacioni i...

Dossier/ Kur Galileo Galileit i dergonin një kopje të poemes: “Scanderbeide”

Nga Gëzim Llojdia 1. Dikur Galileo Galileu kishte nje kopje te poemes :"'Skenderbeide". Keshtu pohon studiuesja italiane O.Gargano e cila duke folur per autoren e kesaj poeme kushtuar...

Baladë Kosovare

Nga Nebi Dragoti Nën përflakje qielli të Dardanisë                                                                                                     ka folur shqip, flet e do të flasë sa të ketë hënë, diell sa të ketë jetëgjati fis i Shqipërisë me gjuhë vetëtimash e grushte...

Kur Galileo Galileit i dërgonin një kopje të poemës: “Scanderbeide”

Nga Gëzim Llojdia 1.Dikur Galileo Galileu kishte nje kopje te poemes: "Skenderbeide".Keshtu pohon studiuesja italiane O.Gargano e cila duke folur per autoren e kesaj poeme...

Plehrat

Nga Nebi Dragoti - Hajk satirik, nga volumi Goditje fjale, 2012 Poemë vetvetes për 72 vjetorin e lindjes 1- Plehra shkresash, erë plehu...
SiteLock