Wednesday, December 7, 2022
Home Tags Plakje

Tag: plakje

Intervistë me sociologun Gëzim Tushi: Plakja e popullsisë shqiptare po merr...

- Emigracioni është një nga shkaqet me peshë për plakjen e popullsisë - Shqipëria, dikur ishte vendi europian me moshën më të re, rreth 27...

Studimi: Vetmia ua shkurton deri në 5 vjet jetën të moshuarve

Vetmia mund të ketë një efekt negativ mendor dhe fizik tek çdokush. Por ndikimi i saj tek moshuarit është i mirë-dokumentuar. Studimet e mëparshme...

Pandemia po i bën njerëzit të duken më të plakur dhe...

A ju duket fytyra pak më e vjetër këto kohët e fundit? Nëse jo, sa mirë për ju. Nëse po, ka në arsye. “Një arsye...

Shkencëtarët kinezë zbulojnë një terapi gjenetike që vonon plakjen

Shkencëtarët në Pekin kanë zhvilluar një terapi të re gjenetike që mund të ndryshojë disa nga efektet e plakjes tek minjtë dhe të zgjasë...

STUDIMI: Sa afër ndalimit të plakjes është shkenca?

Shumica do të pajtoheshin, veçanërisht gratë, se nëse do të mund të ndalohej procesi i plakjes, të themi, diku në mes të të njëzetave,...

Tre gabime që i bëni çdo mëngjes po ju plakin më...

Një pjesë e veprimeve rutinë që bën në mëngjes, në fakt, të plakin më shpejt dhe të tregojnë më të madhe në moshë. Ja...

Popullsia shqiptare/ OKB publikon të dhënat e rëndësishme: Ja viti kur...

Popullsia e Shqipërisë pritet të shënojë ndryshime të mëdha në strukturën e saj në dekadat në vijim. Pesha e popullsisë në moshë të re...
SiteLock