Tuesday, November 29, 2022
Home Tags Perandoria osmane

Tag: perandoria osmane

FAKSIMILE: Naimi, i pari apostull i shqiptarizmës që në mes të...

Nga Dritëro Agolli* Nderim Naimit Të vish në Frashër do të thotë të ndjesh fare afër frymën e poetit shenjtor, apostullit të shqiptarizmës, dhe kjo frymë...

Durrësi i vitit 1895

Nga Aleksandër Cangonja Një përshkrim interesant i përgjithshëm i qytetit të Durrësit për vitin 1895, kohë kur administrohej nga perandoria Osmane. Durresi bënte pjesë në...

Baba atëvrasës/ Rrëfim për një Sulltan të madhërishëm

  Ishte Kur’ani që gjodhi fatin e sulltanit më të madh otoman. Në 6 nëntor 1494 në Trebisonda në Detin e Zi, në pallatin e...

Kalaja e Skeles, një nga ndërtimet ushtarake të Perandorisë osmane

Nga Gëzim Llojdia Gjurmët e kalase së Vlorës, sot ekzistojnë nën një bodrum të llangosur me ujë, nën një ngrehinë shumëkatëshe në zonën e Skelës,...
SiteLock