Home Tags Nexhat halimi

Tag: nexhat halimi

Peshqit në kornizë

Nga Nexhat Halimi Nën njërën degë të rrapit të vjetër, rrëzë kalasë së Prizrenit-atje, lart, në një çeli qëndroi nën pranga simboli i Lidhjes shqiptare,...

Shkreptimë

Nga Nexhat Halimi Në ekspozitën e Gani Gashit në Galerinë Kombëtare të Arteve të Kosovës Dritë e fortë flakëron në qiellin gjysmë të fjetur E shtrihet amshueshëm...

Lejleku i zi

Nga Nexhat Halimi Lejleku i zi Pse s'afrohesh për një pëllëmbë te guri i thatë Lejlek i zi me sqepin e ndezur e këmbët portokall Pse ik me...

Udhëtim mitik

Nga Nexhat Halimi Ky ritëm i njëjtë i Splitit, detit dhe dritës... troket tak-tak para ndërtesës së mjeshtrit, i cili dalton hartën e mozaikut të...

Lulja e Gentit

Nga Nexhat Halimi Ka ngjarje, çaste, data, që duke lënë zjarrin, gjakun  e jehonën në  kohë, hyjnë në thellësi të shpirtit, bëhen qiell me yje,...

Lëvizje tufës së dritës

Nga Nexhat Halimi Dhiarja arrin me gjarpërime deri atje në majë të gurit të copëtuar, flegra-flegra, të takohet e të sillet, aty dhe të lidhet,...

Siluetat që lidhen me qiellin

Nga Nexhat Halimi Arritëm Dea dhe unë bidonët e zbrazët t'i mbushim ujë në Bajgorë të Shalës. Me ujin e pijshëm morëm të zbresin rrugës,...

Prisja i vdekur para varrit

Nga Nexhat Halimi Më sollën në katër krahë të lodhur vetmisë hutuar Me lot të skuqur kujtimit ndërmjet pikash të shiut Frynte herë sertë e herë për...

Dy skifterët

Nga Nexhat Halimi  Bora shtrihej pafund. As zë nuk dëgjohej kund . Shtreza e bardhë, e pafund, binte në qelqet e dritares dhe e ndriste...

Poezi nga Nexhat Halimi

    Nga Nexhat Halimi   shtëpia buzë uji   gjithmonë fjeti buzë ujit të thellë E në tryeze asnjë pikë në darkat e vona të javës pa ditë të diele   unë pi...
SiteLock