Home Tags Mark brunga

Tag: mark brunga

Nderim për doktorrin Haki Xhafa, mikun e të gjithëve!

  Nga Mark Brunga   Jeta ecën në tragën e sajë dhe brezat njerëzorë sado të lidhur të jenë me njeri tjetrin vjen një ditë dhe shkëputen....

Ndihma e harruar humanitare irlandeze për Shqipërinë, 1945-1947

Nga Mark Brunga Sipas librit “Ireland’s Helping Hand to Europe, 1945-1950; Combatting Hunger from Normandy to Tirana”, botuar në  Budapest nga Central European University  Press, 2021). Dr....

Si u zbardh nga shtypi turk kutia e zezë e mbytjes...

    Nga Mark Brunga   Pas mbytjes se anijes Reina nga përplasja me tragetin "Ankara", Gjykata turke ka cilesuar fajtore tragetin "Ankara". Gjatë ditëve të gjyqit të...

Durrës, 10 vite më parë/ Mbytja enigmatike e anijes “Reina 1”

Në foto: Anija “Reina 1”, duke u ngarkuar me mallra rinfuze (nga italishtja “rinfusa”, të derdhura) sikurse janë mineralet përfshirë dhe boksitin që është...

FOTOT/ Pilo Shanto: Si na propozoi Hamit Matjani të bashkëpunonte me...

      Nga Mark Brunga     Në vitin 2008 ish oficeri i shërbimeve sekrete shqiptare Pilo Shanto ka publikuar dokumentacione rreth radiolojrave të organizuara në mesin e shekullit...

Si humbi Bashkimi Sovjetik katër nëndetëse në një ditë paqeje

Nga Mark Brunga Dokumente të reja për Shqipërinë në shtypin rus Evgenij Zhirnov: Si humbi Bashkimi sovjetik katër nëndetëse në një ditë paqeje Në shtypin rus problemet...

Luftëtarët shqipëtar të Luftës së II- Botërore në Australi

Nga Mark Brunga Lufta e II-të Botërore përfundoi më 9 maj 1945. Në kontributin e dhënë për këtë fitore janë të renditur edhe shqiptarët. Në...

Durrsaku Xhemal Shani, Komandanti i Parë i Brigadës së Nëndetëseve Shqiptare

Nga Mark Brunga Ushtria shqiptare ka një histori të lavdishme. Gjeneralët e famshëm ilirë, kryengritjet e Batos e deri në periudhën e kryengritjeve të periudhës...

1918/ Hidroplanet austro-hungarez në port. Historia si përfunduan elementët e...

Nga Mark Brunga Në Luftën e Parë Botërore aviacioni ishte në hapat e para. Megjithatë duke qenë se vëndi ynë ishte një terren kyç në...

Ruzhdi Raklli, Mjeshtri i paharruar i grafikës Durrsake

NGA MARK BRUNGA Vite më parë, kur punonjësit e kantjerit detar dilnin në pension, u dhuroheshin vepra artistike për ti pasur kujtim. Disa ishin anije...
SiteLock