Thursday, March 23, 2023
Home Tags Fatmir minguli

Tag: fatmir minguli

Dyzimi si stil i një narracioni të ri në prozën e...

    Nga Fatmir Minguli Edhe nëse diçka na duket e parëndësishme, është tepër e rëndësishme pasi çdo gjë në univers është e lidhur. Çdo hap hidhet në drejtim...

Letërsia, qyteti i Durrësit dhe autorët e rinj në një takim...

Nga Fatmir Minguli Ditën e Enjte, me dt 14 Tetor 2021, në kuadër të nismës së Ministrisë së Kulturës "Tetori i Librit", Qendra Muzeore Durrës...

Netë napolitane apo durrsake!?    

Nga Fatmir Minguli Mbresa nga njё koncert i artistёve napolitanё nё Durrёs Kështu ndodhi kёto dy netë të këtij korriku të nxehtë në datat 6 dhe...

Një klub në Durrës

(Ose parabola e njё vёzhgimi) Nga Fatmir Minguli Kushdo që mund të lexojë titullin e kësaj eseje, natyrisht që në esencën e  tij vetjake do të...

Proza e një poeti dhe kaleidoskopi i shpirtit narrativ

Nga Nga Fatmir Minguli Zogjtë shtegtarë Struken gjatë fluturimit Retë, çati.            Haik i Robert Shkurtit Endrra është përmbajtja e maskuar e një dëshire të të pavetëdijshme.  ...

Urtia e dy autorëve zagoriotë në një antologji.

Nga Fatmir Minguli / Bulevard News (Analizë për librin e Thoma Lolit dhe Mico Danos " Urtia e zjarrit", Botimet Barleti, Tiranë, 2019 ) “Ku ka...

Derivatet e inxhinier Fatmir Mingulit

Nga Seid Kërtusha Uzina Mekanike Buqesore ne vitet 80, ishte nderrmarrje lider e prodhimit te makinave buqesore ne qytetin e Durresit dhe me gjere. Ne...

Moikom Zeqo, kalendoiskopi i parabolave

(Vështrim analitik mbi librin '' Centauri i Fundit'', botim i Westprint, Tiranë, 2019) ''Njeriu nuk është i keq, është vetëm mendja e tij e vogël,...

Në gjurmët e një studimi avangard mbi trashëgiminë

Nga Fatmir Minguli Më mirë kritika të ashpra të një njeriu inteligjent se sa miratim nga turmat pa mend. -Johannes Kepler Gjëja më e vështirë...

Një “ Curriculum vitae “ poetik

Nga  Fatmir Minguli / (Shënime për librin poetik të shkrimtarit Skënder Temali “Curriculum Vitae…” ) Ndeshem për herë të parë me një libër të shkrimtarit...
SiteLock