Sunday, March 19, 2023
Home Tags Fabul

Tag: fabul

Betimi

(fabul) Nga Ymer Nurkabul Ujk i murrmë karrierĕn nis, Si ministër i blektorisë. Dhe nën himnin me muzikë, Bën betimin politik. Kthetrat ve mbi kushtetutë: "Do të jem një ujk i...

Shosha

Nga Ymer Nurka Një shoshe të vjetër që s’rrinte bosh, Një ditë çekani, diç po i thosh: "Moj mikja ime, një jetë të tërë, Me gërr e vërr,...

Zëri i gjinkallave

Nga Nebi Dragoti Zëri i gjinkallave me mençuri: -Na keni bërë personazh fabule, se e kemi këngën gjithë monotoni me zhak-zhak nëpër degë e shkrre dhe pse kënga jonë...

Fabula që duhet kujtuar kur jeni në telashe

“Një ditë, ndërsa shqiponja po fluturonte mbi një fushë, pa një peshk që dilte nga uji i një pellgu. Ajo u sul shpejt dhe...

Paraziti

Nga Ymer Nurka Një majmun mbahej për kokë, Kryetar ishte në fis, Veç se s’lahej, si gjithë shokët, Kokë e këmbë rrinte pis. Kur urdhëronte e kishte ves, Ndër flokë...

Gomari i ofenduar

Nga Partizan Cene Njëherë gomarit, i thanë, që të besojë, se ka bar të njomë aty m'at 'anë, të hajë saaaa të dojë ..! Ishte miza, ajo (gjëja e vogël që thjeshtë,...

Derri dhe gomerët

Nga Ymer Nurka Luani urdhëron një dre: Të formojë qeveri të re! Pasi dreri shprehet gati, Në çast i jepet mandati. Kështu, pa e bërë të gjatë, E përzgjedh çdo...

Vizion qeni

Nga Ymer Nurka Mlidhen kafshët në një arë, Të zgjidhin një të vërtetë, "Shumë parti futen në garë, Pse veç dy fitojnë pushtet?! Ne puntori, neve bujku, Ne shumica, që...

Fabul në vargje nga Partizan Cene

Nga Partizan Cene  Plaku i gjorë , një hall e kishte nusja e shtëpisë gjithmonë e gërvëriste ..! - Akoma këtu ti matuf gjithëditën nëpër këmbë del bëj një barrë dru...

Qelbësi

Fabul nga Ymer Nurka Një ditë, nën hijen e një shtogu, Teksa flinin mbi ca thekër, Macen, akuzon maçoku, Se ka shkuar me një tjetër: “Vërtet nuk shoh, sepse...
SiteLock