Saturday, December 4, 2021
Home Tags Dashnor kaloci

Tag: dashnor kaloci

Dosja sekrete e Sigurimit! Përgjimet ndaj disidentit komunist që vuajti 32...

Dashnor Kaloci Pjesa e pestë Publikohet një dosje arkivore voluminoze e nxjerrë nga institucioni i Autoritetit për Informimin e Dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit, ku ndodhen...

Dokumentet sekretet: Përse regjimi i Enver Hoxhës nuk lejoi Nënë Terezën...

Memorie.al publikon disa dokumente arkivore me siglën “Tepër sekret” të nxjerra së fundmi nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Jashtme në Tiranë dhe Arkivi...

Historia e panjohur, Kongresi i Elbasanit që historiografia e regjimit komunist...

Nga Dashnor Kaloçi  Memorie.al publikon historinë e panjohur të Kongresit Kombëtar të Elbasanit i cili u përgatit për t’u mbajtur më 16 mars të vitit...

Dëshmia e rrallë e 97 vjeçarit, atentator gjatë luftës: Si e...

Memorie.al publikon historinë e panjohur të Astrit Leka me origjinë nga Borshi i Sarandës dhe me banim në Zvicër, një nga veteranët e Luftës së...

Rrëfimi i ‘shefit të FNSH-së ’: Si luftuam 12 orë në...

Memorie.al publikon historinë e panjohur të ndodhur në muajin mars të vitit 1997, kur grupe të armatosura sulmuan me armë objektin e rëndësisë së veçantë...

Dëshmia e rrallë e kolonelit, ish-komandant i Aviacionit: Avioni personal i...

Memorie.al publikon historinë e panjohur të repartit special të avionëve dhe helikopterëve ushtarak personal të Enver Hoxhës dhe udhëheqjes së lartë të PPSH-së gjatë periudhës...

Publikohet ditari sekret i Enver Hoxhës pas konflikteve me Moskën: Qeveria...

Nga Dashnor Kaloçi Publikon disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qëndror i Shtetit, (fondi i ish-komitetit Qëndror të PPSH-së), ku ndodhen ditarët sekretë të...

Raporti sekret i ambasadorit nga Vjena për aventurat e nipit të...

Memorie.al publikon një dokument akrivor të nxjerr nga Arkivi Qëndror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), që mban siglën “sekret” dhe...

Dokumentet: Si u urdhërua ekzekutimi i Enver Hoxhës kur ai të...

Memorie.al publikon disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Brendëshme të cilat i përkasin dosjes hetimore dhe gjyqsore të të...

Historia tragjike e Derrallave: Gjyshi i dha arkën me flori Ismail...

Memorie.al publikon historinë e panjohur të familjes së famëshme Derralla me origjinë të hershme nga Gradeci i Pollogut të Tetovës, ku i pari i tyre,...
SiteLock