Home LifeStyle Sytë kafe transmetojnë besim, të kaltrit jo

Sytë kafe transmetojnë besim, të kaltrit jo

syte  Kleisner dhe kërkuesit e saj analizuan se cilat portrete japin më shumë siguri tek tjetri duke u përqëndruar në efektin e ngjyrës së syve dhe formës së fytyrës. Ata I kërkuan një kampioni njerëzish të shohin fotografitë e fytyrave mashkullore e femërore dhe të tregonin se cilat prej tyre iu ngjallnin më shumë apo më pak besim.
Sigurisht që personat me sy blu tërheqin vëmendje, por nga ana tjetër transmetojnë më pak sigurie se sytë kafë. Është ky përfundimi i një studimi të botuar në revistën Plos One, i realizuar nga Karel Kleisner i universitetit Charles në Republikën Çeke. Në ndjenjën e besimit të atij që vështron ka rolin e vet dhe forma e fytyrës, por kjo vlen vetëm për femrat të cilat ndihen më të sigurta nëse mashkulli ka një fytyrë të rrumbullakët.

Kleisner dhe kërkuesit e saj analizuan se cilat portrete japin më shumë siguri tek tjetri duke u përqëndruar në efektin e ngjyrës së syve dhe formës së fytyrës. Ata I kërkuan një kampioni njerëzish të shohin fotografitë e fytyrave mashkullore e femërore dhe të tregonin se cilat prej tyre iu ngjallnin më shumë apo më pak besim.

Studimi tregoi se si për burrat edhe për gratë, sytë blu transmetojnë më pak siguri se ato kafe. Ndërsa sa i përket formës së fytyrës meshkujt nuk gjetën ndonjë diferencë, ndërsa gratë dëshmuan se meshkujt me fytyrë të rrumbullakët, mollëza e buzë të trasha u transmetojnë më tepër siguri.

Previous articleObama: Do përshpejtojmë transferimin e sigurisë tek forcat afgane
Next articleSerwer: Kosova t’i kushtojë kujdes sovranitetit