Home Letersi Specialja

Specialja

Nga Sevdail Hyseni

S’ka si Specialja
Gjykatë më të rëndë,
Kokën në Kosovë
Bishtin në Holandë!

S’e morëm me mend
Se kjo farë Gjykate…
Mund t’i pjell gjërat
Mbushur me mëkate!

Me gjyqtarë të huaj
E porotë robotë,
Seancat gjyqësore
Sillen sikur rrotë!

Dënohen luftëtarët
Trimat e lirisë,
Qoftë kjo specialja
Kulm i çmendurisë!

Si do që të jetë
Nga ky marifet,
Liria ka emër
Nder dhe respekt!

Kthehet nga beteja
Edhe më e fortë,
Vlera çlirimtare
Qershia mbi tortë!

Kjo Evropa plakë
Le t’krihet po deshi,
Vjen një ditë e drejta
Dhe e kap për veshi!

T’ia bëj me dije
Kësaj kurve pa fund:
-Krimi dhe dënimi,
Gjenden tjetërkund!