Home Bota Soros financon 50 milion dollarë për fushatat e Partisë Demokratike të SHBA

Soros financon 50 milion dollarë për fushatat e Partisë Demokratike të SHBA

Një artikull i Washington Free Beacon shkruan se miliarderi George Soros ka pompuar më shumë se 50 milion dollarë në fushatën zgjedhore të Demokratëve për vitin 2020, një shumë rekord me rreth 30 milion dollarë më shumë sesa u shpenzuan në 2016. Kjo shifër është shumë më e lartë sesa ajo që ofrojnë Amazon, Facebook, Boeing dhe kompania mëmë e Google, Alfabeti, shënon Summit Neës.

Media në fjalë shton se Soros gjithashtu ka angazhuar 4 milion dollarë drejtpërdrejt në fushatat dhe komitetet demokratike, jashtë CAP. Kjo do të thotë që 22 milion dollarët e Soros të shpenzuar në vitin 2016 janë dyfishuar këtë herë. Fakti që Soros devijon paratë përmes PAC dhe grupeve brenda rrjetit të Fondacionit Shoqëria e Hapur do të thotë që emri i tij të mbahet në kuotë të lartë në listën e dhurimeve. Sidoqoftë, kushdo që duket më shumë se sipërfaqësisht nga ku vijnë paratë demokratike, mund të shohë që Soros po financon një pjesë të madhe të operacionit.

Në fillim të këtij muaji, në një intervistë me New York Times, Presidenti i fondacioneve të Shoqërisë së Hapur Patrick Gaspard njoftoi se organizata, e udhëhequr nga miliarderi George Soros, synon të “dyfishojë” fondet e “organizatave për drejtësi dhe drejtimi i zi”. Intervista u shoqërua nga një njoftim për shtyp i Shoqërisë së Hapur duke thënë se “Pjesa më e madhe e kësaj mbështetje – 150 milion dollarë – do të jetë përmes një seri grante pesë-vjeçare për organizatat gjyqësore të udhëhequra nga drejtuesit e zinj që kanë ndihmuar në krijimin dhe tani mbështesin shtysën për barazi racore “.

4 milion dollarë të drejtpërdrejtë përfshijnë qindra mijëra që shkojnë në Fondin e Fitores Demokratike Grassroots të udhëhequr nga DNC, Fondi i Fitores Nancy Pelosi dhe Fondi i Fitores së Biden, sipas shifrave.

Previous articleDiskutime në Këshillin Politik për lista 100% të hapura, PD njofton lëvizjen e fundit
Next articleGazetari i njohur shqiptar tregon si e mësoi që ishte infektuar me COVID-19: Nuk kam bërë tampon…