Home Aktualitet SKANDALI/ Fshati po qelbet nga peshku i ngordhur, po peshku më parë...

SKANDALI/ Fshati po qelbet nga peshku i ngordhur, po peshku më parë është qelbur nga koka

Kjo kronikë që po kalon në heshtje është një masakër dhe krim i pastër i një drejtuesi bashkie po dhe i atyre që e kanë zëvendësuar më pas ate. Bëhet fjalë për rezervuarin e Tarinit që ndryshe e njohin edhe si të Shkafanws. Pamjet eksluzive që ju sjell bulevard Tv janë për të vënë duart në kokë dhe imagjinoni që ky skandal nuk ka mbaruar këtu. Banorë të zonës me në krye specialistë që kanë punuar dhe e njohin mirë rezervuarin e Tarinit shprehen se po qelben nga peshku i ngordhur. Madje sipas tyre nuk është cudi që të preken nga epidemi por drejtuesit janë në plazh. La poupe du grand pere, është duke gjelbëruar qytetin se nuk ja themi shqip kukull se na nxehet ish kryebashkiaku deri në doza kërcënimi.

Por cfarë ka ndodhur më qartë. Specialisti që është marrë një jetë të tërë me këtë rezervuar shprehet në vitin 2015, se prej dhjetë vitesh aty nuk ishte bërë asnjë punim dhe se ky rezervuar që kishte vaditur një pjesë të mirë të tokave nuk kishte njohur investime. Ai atëherë ka marrë për dore Dakon për fushatë, i cili ose nuk i ka mbajtur mend ata që i kanë thënë ose 50 mijë euro i janë dukur pak dhe ka bërë një dekleratë që në fakt i ka dhënë edhe kënaqësi specialistëve. Dako flet aty se do të vaditet  një pjesë e mirë e tokve se do të pastrohen shumë kanale se uji që llogaritet në miliona metra3 do të ndryshojë pamjen e bujqëisë në fakt ka dhuruar cudi. Për të mos qenë pjesë e komentit shikoni se cfarë është thënë, se cfarë ka deklruar Dako dhe më pas vazhdojmë.

Plot 7 vite me pas ne redaksi vjen nje sms e shoqeruar me foto skandaloze. Ne te thuhet se me papwrgjegjshmerine e njesise vendore dhe te kryetaresse bashkise rezervuari eshte derdhur ne menyre te papergjegjeshme dhe sot po ndodh katastrofe. Peshku ka dale neper kanalet qe do te vadiste Dako dhe ka ngrodhur duke qelbur ne pike vape te gjithe banesat perreth per te mos thene qe kundermimi ka marre permasa turizmi elitar. Ne kemi mbledhur tjeter informacion dhe nga banore por te cudit fakti se si mund te genjesh per 7 vjet me 50mije euro, i ka rene nje betonierene dite!!!!Shkrimi do te vazhdoj neser por me poshte shihni maskaren qe edhe vete La poupe ka frike te shkoje. Nje krim mjedisor dhe  qindra familje qe nuk vadisin. Kush eshte kjo kuceder qe pasi hidhen leket  e pine kaq shpejte ujin. Ku jane kilomterat e e kanaleve te pastruara. Se mos ka marre dhe ndonje fshatar subvencion per vaditje. Pamjeve nukpo ju bejme koment. Secili e degjon me veshet e tij mashtrimin dhe e shikon se cfare drejtimi i ben bashkise kjo kryebashkiake? Kush duhet te nderhyje? Ndoshta duke pare fotot  secili institucion e gjen veten.

Thone per kete ngjalen ka konkurence nga ana e pushtetit!Te shohim kush do e kapi se kjo zone ka edhe histori ngjalash!/bulevard news/