Home Horoskopi Simbolet fatsjellëse për secilën shenjë të zodiakut

Simbolet fatsjellëse për secilën shenjë të zodiakut

Dashi

Speci djegës: Ky është një nga simbolet më të mirë për të larguar syrin e keq dhe zilinë, pasi djegësia zhvendos qëllimet e këqija me të njëjtën forcë me të cilën i kafshon qiellza. Besohet se ajo thith energjitë negative për shkak të ngjyrës së saj të gjallë e cila tërheq vështrimin, duke larguar rrezikun.

Dielli: simbol universal i prosperitetit, mbrojtjes dhe fatit. Në disa kultura, Dielli simbolizon jetën dhe hyjnitë. Përfaqëson dritën e ambientit kur shikohet rregullisht.

Demi

Tërfili me katër fletë: Është shumë e vështirë të gjesh një tërfil me katër fletë, por kushdo që do ta gjejë atë do të ketë fat të jashtëzakonshëm. Është një hajmali natyrale, një simbol i fatit dhe jetëgjatësisë dhe gjithashtu shumë i rekomanduar për të qenë me fat në lojëra.

Buda: I njohur si hajmali i lumturisë, Buda tërheq fat dhe para. Është një simbol i dritës dhe ndriçimit shpirtëror dhe për ata që ndriçohen prej saj thuhet se e njohin natyrën e vërtetë.

Binjakët

Yin Yang dhe Bell Yin Yang: simboli që vjen nga filozofia kineze dhe përfaqëson energjitë e kundërta me të cilat bashkëveprojnë të gjitha gjërat në univers. Pjesa Yin, e pikturuar me të zezë, do të thotë errësirë; pjesa Yang është qartësi. Përdoret si hajmali për të neutralizuar dhe ekuilibruar energjitë.

Këmbanat: këmbanat përdoren për të larguar energjitë e këqija, duke harmonizuar personin me mjedisin në të cilin ndodhet. Përveç kësaj, ndihmon në forcimin e frymës së unitetit midis miqve.

Gaforrja

Elefanti: Elefanti konsiderohet simbol i jetëgjatësisë, mençurisë dhe forcës. Largon energjitë e këqija dhe sjell fat të mirë. Për më tepër, ai tërheq pasuri dhe prosperitet.

Hëna: një nga simbolet më të fuqishme, sjell gëzim dhe fat në dashuri. Ajo përfaqëson pjellorinë dhe sensualitetin, si dhe forcimin e bashkimit midis të afërmve dhe luftën kundër energjive negative në mjedis.

Luani

Syri grek: është një nga simbolet më të zakonshëm, i përdorur gjerësisht në rrathë dhe gjerdan. Mbron nga syri i keq dhe zilia dhe i kthen energjitë negative në pozitive. Besohet se kur syri gjendet i thyer do të thotë se ai në të vërtetë e ka mbrojtur personin nga energjia negative dhe përfundimisht është thyer.

Dora prej druri: Shfaqet si një dorë e mbyllur, me gishtin e madh midis gishtërinjve tregues dhe mesit. Përdoret për të larguar shpirtrat e këqij dhe për të tërhequr fat të mirë. Konsiderohet simboli i lumturisë.

Virgjëresha

Pëllumbi: është një hajmali që simbolizon paqen, delikatesën dhe moderimin. Ky zog ka disa kuptime, të cilat ndryshojnë në çdo lloj kulture. Pasja e një fotografie në shtëpi sjell edhe qetësi në familje.

Ylli i Davidit: simbol i lashtë dhe i fuqishëm magjik. Ylli i Davidit është një yll me gjashtë cepa i formuar nga një heksagram me dy trekëndësha të cilët, kur përdoren në trup ose në mjedis, tërheqin mbrojtje.

Peshorja

Piramida: Piramida u jep njerëzve vendosmërinë për të arritur qëllimet e tyre dhe forcën për realizimin e planeve. Kur përdoret si varëse në një zinxhir që prek gjoksin, sjell shëndet dhe shpërndan energji. Kjo hajmali kap energjinë pozitive të mjedisit dhe e transmeton atë tek ata përreth jush.

Zemra: simbol i jetës dhe vullnetit. Kur përdoret si hajmali, nuk do t’ju mungojë vitaliteti dhe energjia. Në kulturën egjiptiane, ky simbol u konsiderua një emblemë e spiritualitetit. Ndihmon për të rritur besnikërinë e çiftit dhe për të tërhequr më shumë fat në punët e dashurisë.

Akrepi

Syri i Horus: simbolizon forcën, fuqinë, guximin dhe mbrojtjen. Ai përfaqëson aspektin e perëndisë Horus, nga mitologjia egjiptiane dhe është një simbol i shenjtë që korrespondon me Diellin (syri i djathtë) dhe Hëna (syri i majtë). Hajmalia përdoret gjerësisht për të sjellë fat të mirë dhe për të shmangur të keqen.

Mandalas: Mandalas janë modele që përdoren për të stimuluar meditimin dhe përqendrimin. Qendra përfaqëson hyjninë dhe rreth saj janë përfaqësime të personalitetit njerëzor. Është një gjuhë universale e shpirtit. Kur përdoret, ajo transmeton energji, dridhje, një gjendje shpirtërore.

Shigjetari

Patkua: përdoret pas derës së shtëpive, kjo hajmali mbron shtëpinë, sjell fat të mirë dhe largon shpirtrat e këqij. Disa besojnë se ai largon shtrigat, magjistarët dhe magjitë. Është një nga hajmalitë më të vjetër dhe më të njohur, me fat dhe pozitivitet. Forma e saj e gjysmëhënës është një element i fortë i ezoterizmit.

Bufi: bufi lidhet me ndriçimin kur dikush humbet në errësirë. Ai ka kuptimin e “shikimit të së tërës”, përmes mençurisë jep mundësinë për të parë gjërat në tërësinë e tyre. Bufi sheh atë që të tjerët nuk e shohin.

Bricjapi

Çelësi: ka fuqinë për të hapur dhe mbyllur; mund të hapë shtigje dhe të lehtësojë pushtimin dhe mund ta mbyllë trupin kundër shpirtrave të këqij dhe energjive negative. Ai është në gjendje të aktivizojë arsyetimin për të ndihmuar në gjetjen e mënyrës më të mirë për të zgjidhur problemet. Mund të nënkuptojë një sekret të ruajtur mirë.

Monedha kineze: një nga simbolet më të fuqishme të pasurisë, është e rrumbullakët me një vrimë në mes, ku formati i rrumbullakët do të thotë vjedhje e parajsës dhe sheshit në Tokë. Në Feng Shui, kjo hajmali përdoret për të sjellë prosperitet duke e varur pas derës ose duke e mbajtur brenda portofolit.

Ujori

Hamsa Hand: Një dorë e stilizuar, e përdorur nga myslimanët dhe hebrenjtë, konsiderohet një hajmali për mbrojtje. Hamsa do të thotë pesë në arabisht, një referencë për gishtat dhe pesë nivelet e shpirtit. Kur mbart një sy në qendër të saj, ajo largon syrin e keq. Ajo gjithashtu mbron nga sëmundjet.

OM: OM është një mantra indiane që përfaqëson trupin e shëndoshë të Zotit, një ndihmë për evolucionin shpirtëror. Shërben për mbrojtje dhe për të tërhequr energji të mira. Këndohet si sekuencë e shkronjave AUM dhe përfaqëson vetëdijen, gjithëpraninë dhe gjithëfuqinë.

Peshqit

Kryqi Ansata: I njohur gjithashtu si Ankh, e ka zanafillën në civilizimin egjiptian. Maja ovale e kryqit do të thotë çelësi i jetës, i gjithë simboli do të thotë jetë e përjetshme. Është një hajmali mbrojtëse dhe përdoret gjerësisht në ritualet që përfshijnë shëndetin dhe pjellorinë. Ata që e përdorin atë mbrohen nga perënditë egjiptiane.

Flutura: Flutura është një hajmali që sjell harmoni martesore dhe lumturi. Është e rëndësishme për ata që dëshirojnë të kujdesen për trupin dhe shpirtin. Ajo sjell harmoni në shtëpi dhe gjithashtu do të thotë transformim dhe rritje personale.

SOURCEbulevard news
Previous articleBasha zotohet në krah të Vjosa Osmanit: Kuvendi i ri do të miratojë rezolutë për krimet serbe, s’lejojmë që historia të rishkruhet nga agresorët
Next articleTrashëgimtarja e ‘Top Channel’ flet për vdekjen e Dritan Hoxhës: Më ka mësuar me humbjen që në moshë të vogël