Home LifeStyle Si t’i tregoni partnerit tuaj se çfarë ju bezdis pa e lënduar...

Si t’i tregoni partnerit tuaj se çfarë ju bezdis pa e lënduar atë?

Komunikimi në një marrëdhënie është një art. Ju ndihmon të ndërtoni urat që ju bashkojnë, bashkëpunimin që krijon intimitet mes jush dhe planet për jetën tuaj së bashku. Është gjithashtu mënyra se si i tregoni partnerit tuaj se çfarë ju shqetëson tek ai. Megjithatë, si ta bëni këtë pa gjeneruar konflikt? Zbulojeni këtu.

Është normale që dëshironi të eliminoni çdo shqetësim shpejt dhe instinktivisht. Por, të kritikosh partnerin ose të shprehësh ndjenjat në mënyrë impulsive, zakonisht nuk çon në një përfundim të mirë. Në këto rrethana, është e lehtë për ju të humbni çdo lloj arsyetimi (nëse ka ekzistuar në radhë të parë) dhe përfundoni duke shkaktuar dëme pa dashje.

Provoni teknikat e komunikimit

Shmangni thënien “gjithmonë” dhe “kurrë”. Këto dy ndajfolje të kohës i ekzagjerojnë deklaratat tuaja dhe i bëjnë ato të papërkulshme. Pra, në vend që të thoni “Ju kurrë nuk i lani enët”, thoni “Uroj që t’i lani enët më shpesh”.

Mos i kritikoni për atë që janë. Është e preferueshme t’i referoheni çdo veprimi specifik që ju shqetëson në vend që t’i lidhni ato me tiparet e personalitetit të partnerit tuaj. Për shembull, në vend që t’i quani të mërzitshëm, thuajuni se dëshironi të bëni më shumë gjëra së bashku.

Pyetni në vend që të pohoni. Kjo mund të duket si një ndryshim i thjeshtë i intonacionit. Por, megjithëse është një veprim i vogël, ai nxit shumë rrjedhën e një bisede. Në fakt, t’i jepni partnerit mundësinë për t’u shprehur është shumë më konstruktive sesa të marrësh diçka si të mirëqenë pa e lejuar atë të përgjigjet.

Zgjidhni një kohë të mirë për të folur dhe kujdesuni për gjuhën tuaj joverbale

Shmangni një bisedë kur të dy jeni të zemëruar ose të trishtuar, keni pak kohë ose nuk keni një ide të qartë se çfarë doni të thoni. Ndani dëshirën tuaj për të folur duke e bërë të qartë se shtyrja nuk do të thotë shmangie, por tregon një ndjenjë përgjegjësie. Pastaj, bini dakord për një kohë për të zhvilluar bisedën.

Mos harroni se nuk do të jeni aspak të besueshëm nëse gjuha juaj e trupit nuk përputhet me fjalët tuaja. Kjo nuk do të thotë të maskoni se jeni të lumtur ose të mërzitur me atë që ka bërë partneri juaj, por të rregulloni shprehjen tuaj duke ruajtur koherencën. Thënë kjo, është një proces delikat dhe kërkon praktikë.

Mos e ngatërroni këmbënguljen me agresivitetin

Kufijtë janë të nevojshëm. Ndonjëherë, ju duhet t’i shënoni ose t’i mbroni ato. Për më tepër, ju duhet ta bëni këtë kundër rrymës. Kjo ju bën të ndiheni të pakëndshëm sepse era nuk po fryn në favorin tuaj. Vetëbesimi është i vlefshëm në këto raste. Ai bazohet në sinqeritetin, ndjeshmërinë dhe marrjen e vendimeve. Do të thotë që nuk keni nevojë për agresivitet për të zbatuar kufijtë tuaj dhe jeni në gjendje të shprehni atë që ju shqetëson pa lënduar partnerin tuaj.

Previous articleMirela Karabina: 70% e qytetarëve nuk e duan këtë klasë politike! Pas 14 majit do të ketë riorganizim në PD
Next articleMiratohet strategjia për zhvillimin e tregjeve, qeveria projekton listimin në bursë të kompanive me kapital shtetëror