Home Letersi Shtamat me verë të Hojdodoles

Shtamat me verë të Hojdodoles

 

NGA KALOSH ҪELIKU

 

Jo, këlyshë me zgjebe të partive politike, që ndërseheni tinëz pas shpine! Nuk vdes Kalosh Ҫeliku, fushëbetejë mes maleve me Penën me Dy tyta në krahë për Liri! Shkaku, se: Gji i kanë dhënë, si fëmij në Katund: Tri Zana të Maleve Shqiptare. Edhe, pse ju i jepni Sot, gji me Hojdodole: raki rrushi, dhe të dëllinjave. Dy, shtama me verë.

Faleminderit. I dua, edhe gjinjtë e Hojdodoles: Dy shtamat me verë, që më shpëtuan në jetë nga Pandemia, “armiku i padukshëm” (koronavirusi). Masat Qeveritare. Dy vite rreshtë, i kam përballuar duke pirë raki rrushi dhe dëllinje, njëzetekatërorë. Dolli, me masat Qeveritare: Dy metra rrri larg me Gruan besnike! Dashnoret. Mos kontakto edhe, me familje! Mos dil në Tavernë! Vetëm, dil në verandë dhe këndo këngë “dashurie” të “vëllazërim-bashkimit”!

Edhe, nuk e di si kam mbetur ende gjallë në jetë, mes këtyre masave Qeveritare?! Mesiguri, më ka shpëtuar rakia e rrushit. Ose, ajo e dëllinjave te “Përroni  Thanës”, ku i milja me kusi delet ruda nën dardhat gorrice. Dhe, ia dërgoja kusinë plot Ndoshta, ku ta di Unë: Edhe, Dy shtamat e hazdisura të Hojdodoles?!…

  1. Grua me të meta psiqike