Home Aktualitet Shkeljet rrugore/ Mbi 1 milion gjoba për drejtuesit e mjeteve gjatë vitit...

Shkeljet rrugore/ Mbi 1 milion gjoba për drejtuesit e mjeteve gjatë vitit 2022

Ministria e Brendshme raporton se gjobat e vendosura nga jelekët e gjelbër arritën vitin e kaluar në mbi 749 mijë, me një rritje prej 46% krahasuar me vitin 2021. Qëndrimi i gabuar i mjetit, tejkalimi i shpejtësisë dhe mosvendosja e rripit janë arsyet kryesore të vendosjes së këtyre masave administrative. Ndërsa, rritje e ndjeshme e ndëshkimeve është shoqëruar me një ulje të numrit të aksidenteve rrugore vitin e kaluar, si edhe këtë fillim viti.

Policia Bashkiake e Tiranës ndërkohë raporton një shifër totale prej 293 mijë gjobash rrugore vitin e kaluar, në rënie me 11% krahasuar me 2021-in. Por nëse nga llogaria heqim muajt qershor, shtator dhe tetor, me probleme në sistem, atëherë rezulton se bashkiakët janë treguar më agresivë, duke vendosur 18% më shumë gjoba. Gjobat brenda Tiranës lidhen thuajse tërësisht me parkimin e gabuar.

Rritja e gjobave lidhet si me shtimin e numrit të automjeteve në rrugë, ashtu edhe me numrin e lejeve të drejtimit. Sipas të dhënave të DPSHTRR, kemi 1 milion e 13 mijë patenta aktive, që do të thotë se çdo drejtues ka marrë mesatarisht 1 gjobë vitin e shkuar.

Me një mesatare prej 1,500 lekësh për çdo shkelje, shkeljet kapin një vlerë totale prej së paku 1.56 miliardë lekësh, apo 13.5 milionë eurosh.

Previous articleDeputeti i PD-së jep deklaratën e fortë: Persona nga opozita kanë bashkëpunuar me McGonigal kundër Bashës
Next articleTwitter me tjetër ndryshim – sigurimi i llogarisë përmes mesazheve me tekst bëhet me pagesë