Home Politike Seanca e 17 janarit! Braçe thërret në interpelancë Qeverinë: Çmimet janë trefishuar

Seanca e 17 janarit! Braçe thërret në interpelancë Qeverinë: Çmimet janë trefishuar

 

 

Ish-zëvendëskryeministri, deputet i Partisë Socialiste, Erjon Braçe, ka bërë të ditur mëngjesin e sotëm se ka thirrur në interpelancë qeverinë Rama për rritjen e çmimeve të frutave dhe perimeve. Në seancën plenare të 17 Janarit, Braçe do të kërkojë përgjigje për çmimet e ushqimeve, perimeve, frutave, që janë rritur. Braçe shkruan në rrjetet sociale se çmimet e lëndëve të para në bujqësi janë trefishuar dhe kostot e bujkut janë rritur, ndërsa çmimet e prodhimeve jo.

#PERBUJQIT #PERPUNEN #PER CMIMET INTERPELANCE NE KUVEND ME #QEVERINE! CMIMET E USHQIMEVE/PERIMEVE FRUTAVE TE FRESKETA JANE RRITUR; POR JO NGA FERMERI! Nderkohe; CMIMET E LENDEVE TE PARA NE BUJQESI JANE TREFISHUAR! Kostot e bujkut jane rritur, cmimet e prodhimeve te tij JO! Raporti mes cmimit te imputeve dhe cmimit te produktit te bujkut eshte tmerresisht i padrejte: 1 kg URE kushton 110 leke, por 1 kg GRURE kushton 30 leke; 1 kg DAP kushton 110 leke, por 1 kg MISER kushton deri 38 leke; 1 kg NITRAT kushton 90 leke, por 1 kg DOMATE (me e mira) kushton 50 leke! CMIMET E DREJTA TE LENDEVE TE PARA, POR EDHE PRODUKTEVE TE BUJKUT, JANE DETYRE E QEVERISE!